paras yrityslaina
kompar yrityslainat
Laske tuntipalkka

Laske palkka ja tuntimaksu

Mistä hinnasta sinun tulee laskuttaa asiakkaitasi saadaksesi tietyn palkan?

Kysymys on yleinen itsenäisten ammatinharjoittajien keskuudessa, jotka tarjoavat asiakkailleen palveluja aikansa ja asiantuntemuksensa muodossa. Olemme helpottaneet laskemista tuntimaksusta, jonka sinun tulee laskuttaa saadaksesi tietyn palkan.

Kuinka laskemme palkan ja tuntikorot?

Asiakkaalle laskutettavan palkan ja tuntimaksun laskeminen perustuu useisiin erilaisiin arvoihin, jotka täytät, ja tekemiemme oletuksiin, jotka molemmat vaikuttavat viime kädessä siihen, mitä suosittelemme laskuttamaan asiakasta (ts. Tulosta) ). Seuraavassa käydään läpi tulokset ja mikä vaikuttaa niihin hieman yksityiskohtaisemmin

Palkka ennen veroja

Koko laskelma perustuu siihen, että aloitat määrittelemällä, mitä haluat ottaa palkkana ennen veroja. Tässä on syytä ottaa huomioon, kuinka korkea käyttöasteesi on; eli kuinka suuri osa vuodesta työskentelet asiakkaalle ja laskutat siis tuntejasi. On tavallista, että konsultit ja freelancerit laskuttavat korkean tuntimaksun korvaamaan vuodenajat, jolloin heillä ei ole asiakkaita.

Sosiaaliturvamaksut tulisi sisällyttää tuntimaksuun

Koska joudut maksamaan sosiaaliturvamaksuja omasta palkastasi, sinun tulee sisällyttää ne myös asiakkaalle laskuttamaan.

Sosiaaliturvamaksuihin vaikuttaa syntymävuosi ja onko sinulla osakeyhtiö vai oma yritys (tällöin laskennassa otetaan huomioon Suomen veroviraston tavanomainen vähennys sosiaaliturvamaksuihin, mutta ei vähennyksiä, jotka joissakin tapauksissa voidaan vähentää 7,5 prosenttiin).

Korvaa kaikki työeläkkeet

Koska työnantaja maksaa yleensä myös työeläkettä työntekijälle, sinun on otettava tämä huomioon itsenäisenä ammatinharjoittajana. Laskennassa lisätään noin. 5%. Tämä koskee kuitenkin vain niitä, jotka ovat syntyneet vuonna 1952 tai myöhemmin.

Korvaa myös palkaton loma

Koska työntekijä saa myös palkallista lomaa työnantajaltaan, kun taas itsenäisen ammatinharjoittajan on maksettava loma itse, asiakkaan tulisi myös maksaa tämä korvaus sinulle. Laskennassa olemme laskeneet 12%, mikä vastaa noin 6 viikon palkallinen loma vuodessa.

Vähennä muut kustannukset

Muista lisätä myös muut kustannukset, jotka yrityksellä on asiakkaalle tekemäsi työn yhteydessä. Jos et tee tätä, nämä vähennetään sen sijaan palkastasi. Esimerkkejä kustannuksista, jotka sinun on vähennettävä, ovat hallintokulut, matkakustannukset, materiaalikustannukset ja vakuutukset.

Kuinka lasken tuntipalkan ja palkan, jos olemme useita?

Voit yksinkertaisesti käyttää yllä olevaa laskinta laskeaksesi tuntihinnan sekä sinulle että kaikille työntekijöillesi, mikä antaa sinulle keskimääräisen tuntitason. Tätä varten sinun on esitettävä yhteenveto siitä, minkä palkan haluat maksaa itsellesi ja työntekijöillesi. Täytä sitten kenttään haluamasi kuukausipalkka.Jos haluat sen sijaan saada tuntikorot jokaiselle henkilölle, voit yksinkertaisesti täyttää yhden kerrallaan.

Kompar yrityslainat logo
Haluatko kasvattaa yritystäsi?
Hanki tarpeisiisi räätälöity yrityslaina KOMPARin avulla!
Löydä paras lainaKompar yrityslainat
picture kompar
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver
picture kompar
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver
Laske tuntipalkkarådgivare lån
Neuvonantajamme tekevät kaiken varmistaakseen, että saat yrityksesi tarvitseman rahoituksen

Täytä hakemus ja kasvata liiketoimintaasi jo tänään

Siirry hakemukseen