paras yrityslaina
kompar yrityslainat
Työntekijän palkkaus

Mitä työntekijä maksaa? Ilmainen laskuri!

Alla olevien työkalujen avulla voit helposti laskea, mitä työntekijä maksaa yrityksellesi. Laskelma sisältää molemmat vaihtoehdot siitä, maksatko työeläkettä vai et. Laskelman alapuolella käydään läpi eri osat tarkemmin.

Kuinka olemme laskeneet työntekijän kustannukset?

Alla käydään läpi vaiheittain mikä vaikuttaa työntekijän kustannuksiin.

Työntekijän kuukausipalkka

Tietysti kaikki alkaa siitä, minkä kuukausipalkan olet suunnitellut maksettavaksi palkkaamallesi henkilölle. Työkalumme laskenta perustuu siihen, että täytät bruttopalkan, eli verot ja sosiaaliturvamaksut on vähennetty.

Voit selvittää, kuinka suuri keskipalkka tietylle ammatille on, etsimällä sitä helposti Tilastokeskuksen palkanhausta, jonka löydät täältä. Heidän hakutoimintonsa avulla voit etsiä tiettyä ammattia ja verrata sitten sen eroja iän, koulutustason, sukupuolen jne. mukaan.

Työntekijän ikä vaikuttaa työnantajan maksuihin

Työntekijän syntymäajasta riippuen joudut maksamaan sosiaaliturvamaksuja eri tasoilla. Yleensä eläkeiän saavuttaneet ihmiset maksavat vähemmän sosiaaliturvamaksuja. On kuitenkin tavallista, että palkat ovat korkeammat vanhemmille, kokeneemmille ihmisille, joten pidä tämäkin mielessä.

  • Työntekijän eläkevakuutusmaksu: 17-52-vuotiaat        7,15 %
  • Työntekijän eläkevakuutusmaksu: 53-62-vuotiaat        8,65 %
  • Työntekijän eläkevakuutusmaksu: 63-68-vuotiaat        7,15 %

Lisätietoja https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/tietoa-yritysverotuksesta/yritys_tyonantajana/sosiaalivakuutusmaksut/

Palkkakustannukset syntyvät vain tehdyistä työtunneista

Laskelmassamme olemme olettaneet, että työntekijä työskentelee 11 kuukautta yhden vuoden aikana ja ottaa lomaa yhden kuukauden. Tästä vuosipalkka on 11 kertaa kuukausipalkka.

Lomakorvaus lasketaan 12 prosentiksi palkasta

Ruotsin lain mukaan työntekijöillä on oikeus lomarahaan. Tämä lasketaan 12 prosentiksi palkasta ja maksetaan normaalisti sitä vuotta, jona työntekijä on ansainnut sen. Toisaalta itse lomaraha ei sisälly seuraavan vuoden lomapalkkojen laskentaan. Laskelmassamme olemme siis laskeneet 12 prosentin lomapalkan 11 kuukauden palkasta koko vuoden sijaan.

Toisin sanoen lomapalkka lasketaan seuraavasti: 11 X kuukausipalkka X 12% = lomapalkka..

Kokonaiskustannukset ilman eläkettä ja vakuutuksia

Laskennassa olemme päättäneet ilmoittaa työntekijän kokonaiskustannukset, lukuun ottamatta eläkettä ja vakuutuksia. Ensimmäisessä summassa emme siis ole sisällyttäneet eläkkeisiin ja vakuutuksiin liittyviä kustannuksia, kun taas toisessa osassa.

Syy, miksi olemme ilmoittaneet näistä kustannuksista erikseen, on se, että maksat työnantajana työeläkettä vai et. Jos työehtosopimus sitoo sinua, sinun on maksettava työeläkettä. Jos et toisaalta ole liittynyt yritykseesi työehtosopimukseen, et ole velvollinen maksamaan työeläkettä ja vakuutus neuvottelee sen sijaan työntekijöiden kanssa.

Yleensä käytetään vakiokustannuksia, jotka ovat 5% palkkakustannuksista. Työeläkkeistä ja vakuutuksista on maksettava myös vero, jonka suuruus on 4,5 prosenttia palkkakustannuksista, jos työntekijät ovat työntekijöitä, ja 4,7 prosenttia, jos he ovat toimihenkilöitä.

Kompar yrityslainat
Haluatko kasvattaa yritystäsi?
Hanki tarpeisiisi räätälöity yrityslaina KOMPARin avulla!
Löydä paras laina!picture kompar
företagskrediter rådgivare lån
Neuvonantajamme tekevät kaikkensa sen varmistamiseksi, että saat sen
yrityksesi tarvitsema rahoitus

Täytä hakemus ja kasvata liiketoimintaasi jo tänään

Siirry hakemukseen
picture kompar
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver