Rahoituksen tarve eri toimialoilla

företagskredit

Hanki tarpeisiisi räätälöity yrityslaina KOMPARIN avulla

företagskredit

Tarjouksia monelta pankilta sekä lainantarjoajalta

företagskredit

Lainaa jopa 500,000 euroa

Google reviews
google reviewsFinansInspektionen

Täytä hakemuksesi nyt

kompar företagslån

Parhaat ehdot useiden yrityslainojen kautta

sök företagslån

Nopea hakemus - lainaa 24 tunnin sisällä

företagskrediter

Ilmaista neuvoa

Ulkoisen rahoitustarpeen syntyminen riippuu kokonaan yksittäisestä yrityksestä ja sen tilanteesta. Alla on muutama esimerkki, jotka liittyvät eri toimialoihin, mutta jotka kuvaavat samaa tilannetta silloin, kun tarvitset pääsyä ulkoiseen rahoitukseen.

Milloin rahoituksentarve voi syntyä?

Tuotantoteollisuudessa on yleistä, että joudutaan rahoittamaan uusi kone, ajoneuvo tai materiaalit.

Rahoituksen tarve kahteen ensimmäiseen esimerkkiin syntyy, kun yritys on päättänyt laajentaa liiketoimintaansa tai vaihtaa koneitaan tai kalustoa. Koska tähän liittyy suuri sijoitus, perusteellinen arviointi tehdään yleensä etukäteen ja lainanottotarve investoinnin rahoittamiseksi on ollut tiedossa jo kauan. Tämä on tavallista kehittyneempien rahoitustvaihtoehtojen kohdalla, joissa koneita käytetään vakuudeksi lainaerissä tai, että yritys rahoittaa ajoneuvoja leasingin avulla.

Tarve rahoittaa materiaaleja voi toisaalta ilmetä sitäkin nopeammin. Esimerkki kun suurempi asiakastilaus saapuu odottamatta. Tällaisessa tilanteessa yritysten on usein löydettävä rahoitus nopeammin voidakseen hyväksyä tilaus ja aloittaa tuotanto. Jos yrityksellä on jo vakiintunut luottoraja pankissaan, se voi helposti käyttää sitä. Jos näin ei ole, yrityksen on löydettävä rahoitusta muualta, jolloin lyhytaikaiset ja hieman kalliimmat lainat ovat yleinen ja suosittu vaihtoehto.

Vastaavia esimerkkejä löytyy myös palvelualalta

Vaikka palveluyritykset eivät yleensä rahoita käyttöomaisuutta, kuten koneita, ajoneuvorahoitus on kuitenkin hyvin yleistä. Kuten aiemmissa esimerkeissä, uusien ajoneuvojen tarve on ollut tiedossa jo jonkin aikaa ja tapahtuu, kun yritys laajentaa toimintaansa. On myös yleistä, että muun tyyppisten omistusten, kuten toimistokalusteiden ja tietokoneiden, rahoitus rahoitetaan suunnitellusti.

Jälleenmyyjät usein tarjoavat mahdollisuutta ostaa tuotteita erissä. Tällaisissa tapauksissa on syytä lukea tarkkaan ehdot, koska osamaksulla ostaminen aiheuttaa usein korkeita kustannuksia. Vaihtoehto takaisinmaksulle on lainata lainantarjoajan kautta rahoitus, jotta kustannukset pienenevät.

Toisin kuin tuotantoteollisuuden yrityksissä, palveluyritysten ei tarvitse rahoittaa materiaaleja myynnin lisääntyessä. Toisaalta lainojen tarve kasvaa usein liiketoiminnan kasvaessa, koska palveluyrityksen on maksettava enemmän työntekijöistä ja investoinneista, kun taas asiakkaat viivästyttävät palvelujen maksamista vasta niiden toimittamisen jälkeen. Jos yrityksen myynti on riittävän vakaata, on mahdollisuus rahoittaa kasvu myymällä asiakkaalle lähettämäsi laskut, ts. factoring. Jos sinulla ei vielä ole vakiintunutta factoring-ratkaisua tai aikaa sen perustamiseen, tähän on tietysti olemassa myös lainavaihtoehtoja.

Tavaramyyntiä harjoittavissa yrityksissä (eli verkkokaupoissa, tuonti- ja vientiyrityksissä, tukkukauppiaissa) rahoitustarve on yleensä vakaa.

Tämä johtuu siitä, että tällaisten yritysten myynti johtuu suurelta osin siitä, kuinka monta kertaa se voi myydä tuotevarastonsa vuoden aikana. Selvennykseksi tässä on esimerkki: Oletetaan, että liikeideasi perustuu tuolien ostamiseen Aasialaiselta valmistajilta ja niiden myymiseen huonekaluliikkeille Suomessa. Joka kerta, kun myyt tuoleja asiakkaillesi, sinun on ostettava myös ne toimittajiltasi. Jos sinulla on tarpeeksi pääomaa, voit sijoittaa inventaarioon, jotta voit toimittaa asiakkaillesi tuotteen nopeammin, kun myynti tapahtuu.

Jos sinulla ei ole pääomaa, varmista, että toimitus tapahtuu suoraan asiakkaillesi sen sijaan, että niitä varastoitaisiin. Kummassakin tapauksessa sidot pääoman inventaarioon ainoana erona on kuinka kauan teet sitä. Mitä useammin onnistut ostamaan erän tuoleja ja myymään ne asiakkaillesi, sitä parempi yrityksesi on taloudellisesti. Jos pystyt rahoittamaan myös osakkeesi alhaisemmalla korolla kuin vuotuinen myyntikatteesi (myydyt tuolikierrokset * marginaali tuolikierrosta kohden), voit kasvattaa volyymiasi ja onnistua menestymään vieläkin paremmin. Toisin sanoen, rahoitustarve on usein vakaa kauppayhtiöissä.

Toisin sanoen rahoitustarpeet voivat näyttää hyvin samanlaisilta ja erilaisilta eri toimialojen välillä. Kaiken tyyppisissä yrityksissä ja toimialoilla voidaan yleistää se, että lainaehdot ovat ratkaisevia sen suhteen, miltä tuloslaskelman (voitto) viimeinen rivi näyttää. Toisin sanoen on tärkeää arvioida huolellisesti rahoitustyyppi ja mikä laitos on paras yrityksellesi ja missä vaiheessa olet.

Tuotannossa olevien koneiden tai ajoneuvojen rahoitus

Koneiden ja ajoneuvojen rahoitus on asia, jossa pankit ja lainantarjoajat auttavat mielellään, koska rahoituksen takana on konkreettinen vakuus. On kuitenkin pidettävä mielessä useita asioita, jotka voivat tehdä prosesseista monimutkaisen. Alla on muutama yleisempi kysymys, jotka ilmestyvät rahoituspyynnön yhteydessä ja määrittävät myös ehdot, jotka saat.

Rahoitettava kone tai ajoneuvo on usein koko hakemuksen perusta. Mitä yleisempi kone tai ajoneuvo on markkinoilla, sitä parempi. Tämä johtuu osittain siitä, että lainantarjoajien on kyettävä arvioimaan omaisuuserä. Mitä erikoistuneempi kone tai ajoneuvo on, sitä enemmän aikaa lainantarjoajan työntekijän on käytettävä voidakseen arvioida, haluavatko he rahoittaa sitä vai eivät. Pitkälle erikoistuneiden omaisuuserien osalta vaaditaan siksi, että lainan määrä on riittävän suuri tai että lainahakemus on tiivistetty oikein, jotta se voi saada ulkopuolista rahoitusta. Muuten lainahakemusta voidaan helposti alentaa.

Omaisuuden jälleenmyyntiarvo on myös tärkeä osa hakemusta. Tämä liittyy tietysti rahoitettavaan kone- tai ajoneuvotyyppiin. Mitä suuremmat markkinat tietylle omaisuuserälle (eli kuinka monta sitä myydään vuodessa), sitä suurempi mahdollisuus on saada se myyty myöhemmin. Jälleenmyyntiarvo arvioi myös hyödykkeen taloudellisen vaikutusajan, koska se määrittää usein sen arvon myynnin yhteydessä.

Kaksi yllä olevaa kohtaa ovat vain muutama esimerkki niistä asioista, jotka tulevat esiin hakemuksesi aikana, joten se voi usein mennä paremmin, jos otat apua osapuolelta, jolla on kokemusta yritysrahoituksesta.

Palvelualan yritysten rahoitus

Yrityksen rahoittamiseksi palvelualalla on ensin selvitettävä, minkä tyyppistä rahoitusta tarvitaan. Kuten edellä mainittiin, huonekaluista, tietokoneista ja matkapuhelimista on usein mahdollista maksaa erissä, vaikka se on kallista. Laina sopii usein paremmin tähän, koska voit kerätä kaiken rahoituksen samalle pankille tai lainantarjoajalle ja saada paremman koron.

Autojen rahoittamisessa leasing on usein hyvä vaihtoehto, koska saat kiinteät kuukausimaksut ajoneuvosta, eikä sinun tarvitse maksaa kaikkea alussa. Muita leasingin etuja on, että voit vähentää puolet arvonlisäverosta (mikä ei ole sallittua autoa ostettaessa), sinun ei tarvitse sitoa pääomaa ja että sinä kuljettajana ajat aina uutta ja turvallista autoa. On kuitenkin tärkeää arvioida vuokrasopimuksen ehdot, koska ne eroavat usein kustannuksiltaan ja voivat olla vaikeita ymmärtää.

Tavaramyyntiä käyvien yritysten rahoitus

Hyvän rahoitustyypin löytäminen kauppaa käyvälle yrityksille on usein helpommin sanottu kuin tehty. Vaihtoehto, joka voi toimia hyvin joissakin tilanteissa, on factoring. Täällä factoring-yritykset tarkastelevat pääasiassa sitä, kenelle myyt, kuinka kauan ja kuinka vakaa suhde on ollut. Ensinnäkin he yleensä vaativat, että myyt tuotteitasi muille yrityksille ja että heillä on tietty luottoluokitus. Toisin sanoen, mitä isommat ja vakiintuneemmat asiakkaasi ovat, sitä parempi.

Syynä tähän on se, että kun factoring-yritys ostaa laskusi, he ottavat riskin siitä, että asiakkaasi eivät maksa. Pidempi ja vakaampi myynti on ollut asiakkaillesi, ja jos he maksavat ajoissa, se myös vaikuttaa arviointiin. Faktorointia käyttämällä voit vapauttaa pääomaa, päästä eroon asiakkaiden maksamisriskistä ja jopa ulkoistaa laskunhallinnan. Tällöin olosuhteet voivat helposti tulla hämmentäviksi, minkä vuoksi on usein hyvä saada apua kokeneelta osapuolelta.

Inventaarion rahoitus tapahtuu yleensä kahdessa muodossa; vakuudettomalla lainalla tai lainalla, jossa osakkeet on pantattu. Vakuudettoman lainan tapauksessa pankki tai rahoittaja keskittyy ensisijaisesti siihen, miltä yrityksesi taloudellinen tilanne näyttää. Tuotevaraston panttaamiseksi vaaditaan usein, että tuotteet ovat hyvin likvidejä, ts. että niitä voidaan myydä markkinoilla tarvittaessa. Jos varasto on pantattu, tavarat on usein varastoitava muun osapuolen kanssa kuin yrityksen, joka saa rahoitusta. Tämä on usein satamayritys tai huolintaliike. Kun rahoitus on toteutunut, sillä on monia etuja, koska se jatkuu ajan myötä ja vapauttaa pääomaa, jota voidaan käyttää laajentamiseen tai ennenaikaiseen maksamiseen alennuksia vastaan.

Rahoitus yrityksellesi

Oikean tyyppisen rahoituksen löytäminen riippuu yrityksesi toimialasta ja miltä yrityksen tilanne näyttää. Kun arvioit erilaisia ​​vaihtoehtoja, on helppo hyväksyä ensimmäinen tarjous, joka ponnahtaa esiin, jotta vältyt ylimääräiseltä hässäkältä. Valitettavasti se on yleensä virhe, jonka monet ihmiset tekevät, mikä tarkoittaa, että et saa parasta mahdollista rahoitusta. Tee sen sijaan hakemus Komparin avulla ja me löydämme sinulle parhaan yrityslainan yrityksesi tarpeisiin ja tilanteeseen. Hakemus on nopea ja helppo, teemme kaiken työn, jotta sinä voit keskittyä ydinliiketoimintaasi.


Lue lisää yrityslainoista eri toimialoilla ja siitä, miten voit löytää parhaan yrityslainan yrityksellesi:

paras yrityslaina
kompar yrityslainat
företagskrediter rådgivare lån
Neuvonantajamme tekevät kaikkeansa varmistaakseen, että saat yritykselle haluamasi rahoituksen.

Täytä hakemus ja kasvata liiketoimintaasi jo tänään

Siirry hakemukseen
138an Group AB ©2020