Yrityslaina ilman vakuuksia

Yrityslaina ilman vakuuksia
21/7/2021

Kun etsit yrityslainaa uuden yrityksen perustamiseksi tai liiketoiminnan laajentamiseksi, verrataan lainatarjouksia yleensä eri kriteerien perusteella. Yksi näistä erittäin tärkeistä kriteereistä on, vaaditaanko lainalle vakuus. Mutta lainat, joilla ei ole tällaisia vaatimuksia, ovat tulossa yhä suosituimmiksi yrittäjien keskuudessa, koska markkinoilla on enemmän toimijoita, jotka tarjoavat kilpailukykyisiä vakuudettomia yrityslainoja. Tässä artikkelissa käydään läpi tärkeimmät yksityiskohdat, joista jokaisen yrityksen omistajan tulisi olla tietoinen vakuudettomista lainoista.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Mitä vakuudettomat lainat tarkoittavat?

Vakuudettomalla yrityslainalla tarkoitetaan, että luotonsaajan ei tarvitse antaa mitään vakuutta, toisin sanoen omaisuutta tai aineellista omaisuutta ei tarvitse pantata. Henkilökohtaista takausta voidaan kuitenkin vaatia, mikä antaa luotonantajalle suuremman turvallisuuden. Lainan yleisin vakuus on kiinnitys, jossa kiinteistö toimii takauksena siltä varalta, että yrityksellä on vaikeuksia maksaa lainaa takaisin tai se menee konkurssiin. Vakuudellisen lainan pääidea on poistaa luotonantajan riski. Vakuudellisia lainoja on yleensä saatavana alhaisemmalla korolla kuin vakuudettomia lainoja.

Yrityslainat ilman vakuuksia ovat yhä suositumpia Ruotsissa, joka on itse asiassa nopeasti kasvava markkina, jolla on yhä enemmän toimijoita. Tämän tyyppistä lainaa on helpompi saada ja se on tarkoitettu ensisijaisesti pienille yrityksille, joilla on yleensä vaikeuksia saada yrityslainoja suurilta pankeilta. Lyhyesti sanottuna "vakuudeton laina" on eräänlainen yrityslaina, jolla ei ole vakuutta fyysisten tai rahoitusvarojen muodossa.

Mutta tosiasia on, että markkinoilla hyvin vähän lainantarjoajia, jotka tarjoavat yrityslainoja ilman minkäänlaista vakuutta. Suurin osa lainantarjoajista edellyttää, että yrittäjä antaa henkilökohtaisen takauksen saadakseen yrityslainan. Yrityslainalle on myös muunnos, jolla on osittainen vakuus, mikä tarkoittaa, että tietty osa lainasta vaatii vakuuden henkilökohtaisen takauksen muodossa.

Lyhyesti henkilökohtaisesta takauksesta

Kuten olemme aiemmin maininneet, suuri osa lainantarjoajista vaatii yhtä tai useampaa henkilöä takaamaan yrityksen ottaman lainan. Tapauksia, kun vakuusvaatimuksia ei vaadita kutsutaan vakuudettomaksi lainaksi.

Lainan takaaja (luonnollinen tai oikeushenkilö) eli takaaja sitoutuu ottamaan vastuun kustannuksista siltä varalta, että lainanottaja ei pysty täyttämään lainaan liittyvää taloudellista vastuutaan. Tämä tarkoittaa, että takaaja on maksuvelvollinen, jos lainan ottanut yritys ei pysty sitä maksamaan takaisin. Takaajan tulee aina olla hyvä käsitys yrityksen liiketoiminnasta ja taloudesta, jotta se voidaan hyväksyä lain mukaisesti. Henkilökohtaisella takauksella annetut yrityslainat tarkoittavat siis usein sitä, että esimerkiksi allekirjoittaja tai omistaja antaa henkilökohtaisen takauksen kyseiselle yritykselle, joka ottaa lainaa. Toinen ulkopuolinen henkilö voi myös ottaa henkilökohtaisen takauksen yrityslainalle, esimerkiksi omistajan vaimolle tai avopuolisolle, se voi olla myös muita perheenjäseniä. Näillä on toisaalta oltava hyvä käsitys yrityksen liiketoiminnasta.

Yrityslainat ilman vakuutta erilaisille yritysmuodoille

Yrityslainat eivät poikkea merkittävästi tavallisista yksityisistä lainoista ja noudattavat samaa periaatetta: henkilö hakee vakuudettomia lainoja ja hänen yrityksensä maksaa takaisinmaksut ja korot kuukausittain.

Vakuudettomien yrityslainojen ehdot voivat kuitenkin poiketa erityyppisistä yrityksistä. Yksittäisen yrityksen tapauksessa se ei ole oma oikeushenkilö, yrityksen omistajalla, joka hakee lainaa, laittaa oman henkilökohtaisen taloutensa vakuudeksi. Poistot ja korot maksaa omistaja. Osakeyhtiöiden kohdalla, jonka tapauksessa osakeyhtiö ottaa lainan pätevän allekirjoittajan kautta. Tällöin osakeyhtiö maksaa poistot ja korot. 

Yrityslainat ilman vakuutta ja yrityksesi tarpeet        

Kun valitset ja vertaat eri yrityslainavaihtoehtojen välillä, mieti, millainen laina on sinulle hyödyllisempi: lyhytaikainen vai pitkäaikainen laina. Käy läpi tarkasti yrityksesi nykyinen kapasiteetti ja taloudellinen tilanne selvittääksesi, sopiiko laina vakuudella vai ilman parhaiten yrityksellesi. Riippumatta siitä, minkä tyyppisen lainan päätät ottaa - vakuudella tai ilman, tarjoamme ilmaisen palvelun, jonka avulla on mahdollista verrata kaikkia lainantarjoajien lainatarjouksia markkinoilla.

Teemme yhteistyötä monien eri lainantarjoajien kanssa, mikä lisää merkittävästi mahdollisuuttasi löytää yrityksesi tilanteeseen sopiva laina vakuudella tai ilman vakuutta. Onko sinulla ajatuksia vakuudettomista yrityslainoista, vai onko perinteinen pankki ehkä hylännyt sinut? Neuvonantajamme auttavat mielellään ja vastaavat kaikkiin kysymyksiin. Koska Komparia ei ole liitetty mihinkään tiettyyn lainantarjoajaan, tarjoamme riippumatonta neuvoa ja keskitymme yrityksesi ainutlaatuiseen tilanteeseen.

138an Group AB ©2020