Yrityslainat osakeyhtiöille

företagskredit

Löydä paras rahoitus osakeyhtiöllesi

företagskredit

Vertaa yrityslainoja monelta eri rahoittajalta

företagskredit

Säästä aikaa – saat lainaa 24 tunnin sisällä

Hakemuksen tekeminen vie vain minuutin

Google arviot
google reviewsFinansInspektionen

Täytä hakemuksesi nyt

kompar företagslån

Parhaat ehdot useiden yrityslainojen kautta

sök företagslån

Nopea hakemus - lainaa 24 tunnin sisällä

företagskrediter

Ilmaista neuvoa

Etsitkö rahoitusta osakeyhtiöllesi?

Monet yrittäjät valitsevat yritysmuodoksi osakeyhtiön, ja jos he tarvitsevat ylimääräistä pääomaa, hakevat he osakeyhtiölle tarkoitettua yrityslainaa. Lainan tarve voi johtua siitä, että yritys haluaa kasvaa ja kehittyä ja se tarvitsee pääomaa voidakseen edetä tulevaisuuden suunnitelmissaan. Yritykselle saattaa tulla myös kiireellistä tarvetta rahalle kattamaan odottamattomista tapahtumista aiheutuvat likviditeettipuutteet, jolloin osakeyhtiölle tarkoitettu yrityslaina voivat olla sopiva ratkaisu.

Yrityslainat osakeyhtiöille - lainan käyttö

Osakeyhtiö voidaan rahoittaa lainatuilla varoilla. Laina voi tulla omistajilta, muilta yksityishenkilöiltä tai yrityslainalla pankista tai rahoitusyhtiöltä. Yrityslainat ovat yleisimpiä lainamuotoja, joita käytetään, kun yritys tarvitsee ylimääräistä rahaa toiminnan ja investointien rahoittamiseen. Hakemusta täytettäessä on aina hyödyllistä kuvata hieman tarkemmin, mihin yrityslainaa käytetään, koska tämä auttaa luotonantajia arvioimaan, kuinka paljon lainaa he voivat myöntää.

Mihin osakeyhtiö voi käyttää yrityslainaa?

Osakeyhtiö voi käyttää yrityslainaa moniin tarkoituksiin, koska uutena osakeyhtiönä tarvitset todennäköisesti ylimääräistä rahoitusta. Joskus voi myös olla, että yritys joutuu väliaikaisiin likviditeettiongelmiin ja tarvitsee yrityslainaa päästäkseen takaisin jaloilleen. Monet yritykset käyttävät yrityslainoja sijoitus tarpeisiin, kuten kalliisiin koneisiin.

Toimintoja joihin yleensä käytetään lainaa:
- Palkat
- Rekrytointikustannukset
- Toimittajille menevät maksut
- Markkinointi ja tavaroiden ostaminen
- Odottamattomat kulut, kuten verot tai alv-maksut
- Remontit

Lainan tarve voi syntyä myös seurauksena siitä, että tavaroiden toimittajille on maksettava ennen kuin asiakkaat ovat maksaneet tuotteista, joko maksuehtojen, liiketoimintamallin tai maksuviivästysten vuoksi.

Toisena vaihtoehtona ovat sijoitukset, joita yksityinen yritys voi tehdä ja jotka voivat olla:
- Uusien laitteiden / työkalujen hankinta
- Kiinteistösijoitukset
- Yrityskaupat
rådgivare lån

Täytä hakemus ja kasvata yritystoimintaasi jo tänään

Siirry hakemukseen

Mitkä vaatimukset koskevat osakeyhtiöiden yrityslainoja?

Lainanantajat arvioivat osakeyhtiön takaisinmaksukyvyn lainahakemuksen yhteydessä. Jotta lainanantaja pystyy arvioimaan lainan edellyttämää vakuutta, lainanottajan on annettava mahdollisimman paljon tietoja. Täydennä hakemustasi yhtiön viimeisimmällä taseella ja tuloslaskelmalla (ei tarvitse olla tilinpäätöksiä, mutta riittää sen verran kuin olet onnistunut tekemään kirjanpitoa).

Toinen vaihtoehto on täydentää hakemuksesi viimeisen kuuden kuukauden tiliotteella. Nämä asiakirjat lisäävät todennäköisyyttä, että saat hyvän lainatarjouksen pankeilta ja lainanantajilta. Jos sinulla on ongelmia asiakirjojen lataamisessa tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä neuvonantajiin ja he auttavat sinua. Yleensä sinun ei tarvitse toimittaa liiketoimintasuunnitelmaa tai budjettia, kun haet lainaa Komparin kautta. Jos toisaalta haluat kirjoittaa liiketoimintasuunnitelman itsellesi, löydät lisätietoja näiden tekemisestä: Miten rakennetaan liiketoimintasuunnitelma?

Jotkut pankit ja rahoitusyhtiöt voivat myös pyytää lainahakemuksen yhteydessä tietyn summan siirtämistä. Vakuutta, kuten omaisuutta esimerkiksi laitteiden tai kiinteistön muodossa, voidaan myös vaatia. Mutta on tietysti lainanantajia, jotka eivät vaadi vakuutta osakeyhtiöille myönnettävien yrityslainojen yhteydessä. Suurempien lainojen myöntäminen voi kuitenkin olla vaikeampaa, ja korko on yleensä korkeampi kattamaan luotonantajan ottaman riskin. Seuraavassa on muutama esimerkki asioista, jotka voidaan arvioida myös haettaessa yrityslainaa osakeyhtiölle:

Kortsiktiga lån

Yrityksen omistaja - hakijan henkilökohtainen talous, aiempi kokemus.

Två generella regler gäller

Yhtiöllä on tilintarkastaja, joka hoitaa kirjanpidon..

lån är helt återbetalt

Mihin tarkoitukseen lainattua rahaa käytetään.

lån är helt återbetalt

Voiko osakeyhtiö tarjota jonkinlaista vakuutta yrityslainalle

Osakeyhtiöiden takaamat yrityslainat

Pankit ja lainanantajat vaativat usein yrityslainoille jonkinlaista vakuutta sen varmistamiseksi, että he voivat saada takaisin tietyn summan ongelmallisissa takaisinmaksutapauksissa. Yleisin vakuus, jota pyydetään, on henkilökohtainen takuu, jonka yleensä antaa yrityksen omistaja, toimitusjohtaja tai hallituksen jäsenet. Joskus muita vakuusvaatimuksia, kuten:
- Henkilökohtaiset takuut ja kiinnitysyhtiöt
- Rajoitetut henkilökohtaiset takuut
- Henkilökohtaiset takuut ja asuntolainat

Henkilökohtainen takaus - yrityslaina osakeyhtiöille

Henkilö, joka takaa lainaa ottavan yrityksen lainan, on toinen vakuuden muoto, jota pankit ja luotonantajat voivat pyytää. Henkilö, joka ottaa takaussitoumuksen, voi olla yrityksen omistaja, mutta se voi myös olla täysin eri henkilö. Takaaja sitoutuu olemaan täysin vastuussa takaisinmaksusta, jos osakeyhtiö ei jostain syystä pysty palauttamaan lainaa. Jotkut luotonantajat voivat myös vaatia useamman kuin yhden henkilön takaamaan suuremman lainasumman. Tällä hetkellä yleisimmin vaaditaan henkilöä takaamaan laina. Mutta kuka todellisuudessa maksaa lainasta?

Takaajan on oltava henkilö, jolla on hyvä käsitys yrityksestä ja sen liiketoiminnasta. Tämä on vaatimus, koska muuten se voidaan tulkita niin, että takaaja ei voi ottaa vastuuta itse takaussitoumuksesta. Hyvää ymmärrystä omaava henkilö on osakeyhtiössä yleensä yksi seuraavista:
- Hallituksen jäsen
- Omistaja
- Toimitusjohtaja

Monissa tapauksissa omistaja, hallituksen jäsen ja toimitusjohtaja ovat yksi ja sama henkilö, mikä on sopii lainanantajille. Sen lisäksi, että takaajalla on hyvä käsitys yrityksen taloudesta, hänen on täytettävä seuraavat vaatimukset:
- Ei ole avointa velkaa haastemiehen kanssa
- Ei liikaa maksuhuomautuksia
- Rekisteröity tulo verovirastossa
- Ei ole liikaa velkaa tyhjinä lainoina
- Ei alle 18-vuotias tai yli 70-vuotias
- Rekisteröity asuinpaikka Suomessa

Tuki- ja yrityslainat osakeyhtiöille

Hakemuksesi lähetetään pankeille ja luotonantajille, joiden kanssa työskentelemme. Viimeistään 48 tunnin kuluessa olet saanut vastauksen kaikilta lainanantajilta. Komparin ansiosta voit verrata lainatarjouksia ja valita sen, jolla on parhaat ehdot. Neuvonantajamme auttavat sinua valitsemaan yrityksellesi parhaimman yrityslainan.

Yrityslainat ja korot osakeyhtiöille

Mukautettu yrittäjille

Yrityslainan korko vaihtelee yrityksittäin sen arvioidun takaisinmaksukyvyn ja lainanantajan tarjoaman lainan perusteella. Yleisesti voidaan sanoa, että mitä huonompi yrityksen takaisinmaksukyvyn arvioidaan olevan, sitä korkeampi lainan korko on. Jos voit tarjota lainalle vakuuden takauksena tai muun tyyppisenä vakuutena, on mahdollisuuksia saada alempi korko.

Alustallamme eri lainanantajat tarjoavat koron, joka asetetaan erikseen kullekin yritykselle. Toisin sanoen, yritykset voivat saada eri tarjouksia koroista. Asetettu korko on kiinteä lainan voimassaoloaikana (ts. se ei vaihtele ajan mittaan kuten vaihtuvakorkoiset asuntolainat). Asioiden yksinkertaistamiseksi olemme kehittäneet vertailukelpoisen koron, joka näytetään verrattaessa yrityslainoja. Syynä tähän on se, että luotonantajat tarjoavat erityyppisiä lainoja, joilla on erilaiset kustannusrakenteet ja erilaiset takaisinmaksuprosentit.

On lainanantajia, jotka tarjoavat lainoja, joiden takaisinmaksu on suora sekä kiinteänä maksuna kuukausittain - kuukausimaksu on siis sama joka kuukausi. On muitakin lainanantajia, jotka tarjoavat yrityslainoja suoralla takaisinmaksulla ja korkokustannuksilla, jotka lasketaan jäljellä olevasta lainasummasta (kuten asuntolaina, korkokustannukset laskevat joka kuukausi, kun maksat lainaa). On myös lainanantajia, jotka tarjoavat yrityslainoja samalla kuukausimaksulla joka kuukausi, mutta joiden takaisinmaksu on aluksi hyvin alhainen ja kasvaa sitten ajan myötä. Kuten näette, se muuttuu helposti monimutkaiseksi, minkä vuoksi olemme kehittäneet vertailukelpoisen koron, joka tekee kaiken helpommaksi.

Kiinteä korko

Kiinteä korko

Kiinteä korko tarkoittaa, että korko asetetaan tietylle tasolle laina-aikana. Toisin sanoen itse korko ei muutu ajan mittaan. Korkokustannukset voivat kuitenkin vaihtua kuukausittain, koska ne lasketaan jäljellä olevasta lainasummasta (eli kuinka paljon yrityksesi on velkaa luotonantajalle).

Vaihtuva korko

Vaihtuva korko

Korko muuttuu markkinakoron yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että on olemassa riski, että korkosi voi nousta tai laskea. Tämä on erityisen yleistä asuntolainojen tai yrityslainojen keskuudessa. Luotonantajien ja pankkien keskuudessa se ei kuitenkaan ole yhtä yleistä, kun puhutaan yrityslainoista pienille ja keskisuurille yrityksille.

Yrityslaina ilman korkoa

Yrityslainat ilman korkoa

Korkoa ei makseta. Yrityslaina ei kuitenkaan ole ilmainen, tässä tapauksessa lainanantaja veloittaa maksun. Korottomien yrityslainojen ja korollisten yrityslainojen kustannusten vertaamiseksi kannattaa tarkastella vertailukelpoista korkoa haettaessa Komparin kautta.

Att låna pengar som nystartat aktiebolag

Rahoitus vastaperustetulle osakeyhtiölle

Monet ihmiset uskovat, että rahaa ei ole mahdollista lainata vastaperustettuna osakeyhtiönä. Tämä on kuitenkin väärin, koska useat luotonantajat, joiden kanssa työskentelemme, lainaavat rahaa vastaperustetuille osakeyhtiöille. Kun aloittava osakeyhtiö hakee yrityslainaa, luotonantajat arvioivat yrityksen tulevaisuuden näkymät (miten myynti kehittyy ja miltä takaisinmaksukyky näyttää) ja mahdollisten takaajien taloudellinen tilanne. Useimmissa tapauksissa yrityslainaa on mahdollista saada, vaikkakin hieman pienemmällä summalla, mikä antaa yrityksellesi mahdollisuuden viedä itseään eteenpäin.

Lisätietoja osakeyhtiöistä

Mikä on osakeyhtiö?

Osakeyhtiö on yritysmuoto, joka toimii omana oikeushenkilönään. Tämä tarkoittaa, että yritys voi allekirjoittaa sopimuksia, palkata ihmisiä ja omistaa erilaisia omaisuuseriä. Yleensä se sisältää henkilöitä, jotka omistavat osakkeita yrityksessä, mutta he eivät voi menettää enempää, kuin mitä he maksoivat osakkeistaan. Toisin sanoen osakeyhtiö on vastuussa kaikista laillisista velvoitteistaan ja taloudellisista vastuistaan. Toisaalta hallituksella on vastuu maksuista (esimerkiksi myöhässä maksetuista veroista), vahingonkorvausvelvollisuus (jos se vahingoitti yritystä esimerkiksi huolimattomuudesta) ja rikosoikeudellinen vastuu (jos osakerekisteriä ei pidetty) tietyissä tilanteissa.

Kuinka rahoittaa osakeyhtiötä?

Osakeyhtiön perustaminen ei vaadi minimialkupääomaa. Osakeyhtiössä pääoma voi kuitenkin olla joko rahaa, jonka talletat yksityisesti, tai vaihtoehtoisesti varoilla, kuten kallis kahvinkeitin, jos aiot pitää kahvilaa. Varoista koostuvaa alkupääomaa kutsutaan käteisvaroiksi ja voit lukea siitä lisää Suomen yritysrekisteristä. Kun osakeyhtiö on perustettu, alkuperäisen osakepääoman lisäksi voidaan tarvita hieman ylimääräistä rahaa. Yrityksen rahoittamiseen on yleensä kolme tapaa, kun tarvitset ylimääräisiä varoja:

Kortsiktiga lån

Etu: myymällä tavaroita / palveluita ja ansaitsemalla voittoa myynnistä voit ansaita tarpeeksi rahaa yrityksesi rahoitus tarpeisiin. Tämä on yleensä helpommin sanottu kuin tehty, ja se on jokaisen perustettavan yrityksen tavoite.

lån är helt återbetalt

Osakkeenomistajien osuus: osakeyhtiön omistajat voivat sijoittaa siihen enemmän rahaa, kun yritys laskee liikkeelle uusia osakkeita, joita omistajat (joko nykyiset tai uudet) ostavat. Näin yritys saa rahaa toiminnan rahoittamiseen.

Onko sinulla kysyttävää tai huolenaiheita?

Lisää puhelinnumerosi

Näin neuvonantajamme voivat olla sinuun yhteydessä

Thank you! Your submission has been received!
Looks like we're having trouble
138an Group AB ©2020