Yrityslaina uudelle yritykselle

Yrityslaina uudelle yritykselle
21/7/2021

Kaikki yritykset tarvitsevat rahoitusta toimiakseen. Kuten useimmat ihmiset tietävät, aloitusvaiheessa olevilla yrityksillä on yleensä suurempi rahoitustarve kuin vakiintuneilla ja suuremmilla yrityksillä. Lainan saaminen uudelle yritykselle voi olla vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten aloitusvaiheessa olevat uudet yritykset voivat saada yrityslainoja Suomen markkinoilla, uusien yritysten yrityslainoihin liittyvät ongelmat ja kuinka Kompar voi auttaa uusia yrityksiä saamaan rahoitusta.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Onko uusi yritys ja startup sama asia?

Ei, tavallinen uusi yritys harjoittaa liiketoimintaa toimialalla ja sellaisen liiketoimintamallin kanssa, joka on ollut olemassa jonkin aikaa ja, jossa riski siitä, että yritys ei onnistu, ei ole yhtä suuri. Esimerkiksi aloitteleva ravintola, rakennusyritys tai kampaamo eivät ole startup-yrityksiä, koska ne hoitavat yritystä, johon ei liity yhtä suurta riskiä kuin startup-yrityksissä. Se, että siihen ei liity yhtä suurta riskiä, ei kuitenkaan tarkoita, että uuden yrityksen perustaminen on helppoa. Yrityksen aloittaminen vaatii yleensä paljon työtä, mutta samalla lainarahoituksen saanti on usein hieman helpompaa.

Yleisesti ottaen startupit ovat myös yrityksiä, jotka ovat liiketoimintansa alkuvaiheessa (eli yritykset, jotka eivät ole vielä aloittaneet liiketoimintaa tai ovat juuri aloittaneet liiketoimintansa). Heillä on yleensä erittäin skaalautuva liiketoimintamalli ja heidän päätavoitteena on kasvattaa liiketoimintaa mahdollisimman nopeasti. Tämän tyyppinen yritys voidaan luokitella liiketoiminnan ja liiketoimintamallin perusteella, että ovatko he varmoja siitä toimiiko idea todellisuudessa, eli onko yritys riskialtis vai ei. Mutta jos se onnistuu aloittamaan liiketoimintansa, voimakkaan kasvun mahdollisuus on suuri. Tästä syystä startup-yrityksillä on yleensä hieman vaikeuksia saada lainoja aloitteleville yrityksille.

Startup-yrityksiä perustavat usein hyvin innovatiiviset perustajat, jotka uskovat, että heillä on ratkaisu ongelmaan yritysten tai konsulttien keskuudessa tai, että he ovat löytäneet markkinoilta erityisen alueen, jota kukaan muu ei ole ottanut haltuun. He tekevät tutkimusta ja kehittävät sitten tuotteen / palvelun prototyypin, jonka he sitten testaavat potentiaalisilla käyttäjillä. Jos käyttäjät ottavat tuotteen hyvin vastaan ja yritys pystyy osoittamaan asianmukaista kasvua, rahoituskysymys on hiukan helpompaa ja yrityksellä on nyt mahdollisuus hakea erilaisia lainoja aloitteleville yrityksille. Tätä tarvitaan usein, koska kasvu sitoo paljon pääomaa.

Suurimmalle osalle Suomen pankeista ja lainantarjoajista ei ole väliä kutsutko yritystäsi startup-yritykseksi tai uudeksi yritykseksi. Molemmat ovat yleensä liiketoimintansa alkuvaiheessa, ja pankeille tärkeintä on, että he luulevat saavansa lainansa takaisin. Tämän arvioinnin tekemiseksi he vaativat usein, että sinulla on Suomen yritysrekisterissä rekisteröity tili, mutta joskus myös useita. On kuitenkin olemassa lainantarjoajia, joilla ei ole tätä vaatimusta. Lyhyesti sanottuna se eroaa eri lainantarjoajien välillä, joten kannattaa aina käyttää vertailupalvelua.

Uusi yritys ja yrityslaina

Uusille yrityksille on joskus vaikeaa saada yrityslainaa. Syynä voi olla, että he eivät ole aloittaneet myyntiä tai, että kassavirta ei ole riittävän vahva mahdollisen lainan takaisin maksamiseen. Samanaikaisesti rahaa tarvitaan kuitenkin myynnin aloittamisee, jonka jälkeen voidaan tuottaa voittoa. Mitä voit tehdä, että saat yrityslainaa uudelle yritykselle? Mistä löydät sen? Voiko pankista saada lainaa uusille yrityksille? Annavatko pankit lainoja jopa startup-yritykselle? Perehdytään asiaan vähän tarkemmin.

Uusi yritys - lainat ja pankit

Yleensä Suomen suurimpien pankkien kanssa on hieman vaikeampi tehdä yhteistyötä uutena yrityksenä / startup-yrityksenä, ja nämä yleensä rajoittavat yrityslainojen myöntämistä tälle asiakasryhmälle. Tiukat vaatimukset voivat usein tarkoittaa, että uusien yritysten lainahakemus hylätään, koska ensimmäistä tilinpäätöstä ei ole toimitettu. He tarkastelevat myös kykyä maksaa lainaa takaisin ja miltä yrityksen luottoluokitus näyttää. Tämän seurauksena uusien ja startup - yritysten on yleensä erittäin vaikea saada lainaa Suomen suurimmilta pankeilta. Mutta suuret pankit eivät onneksi ole ainoa vaihtoehto. On niin kutsuttuja haastepankkeja ja vaihtoehtoisia lainantarjoajia. Ehkä he voivat työskennellä kanssasi?

Haastepankit ja vaihtoehtoiset lainantarjoajat ovat vähemmän rajoittavia luotonannossaan ja voivat tarjota lainoja aloitteleville ja startup-yrityksille. Heillä on yksinkertaisesti erilainen näkemys riskistä kuin suurilla pankeilla ja ne ovat joustavampia arvioidessaan yrityksiä, joille laina on myönnetty. Suurimmalle osalle heistä henkilökohtainen takuu on tärkein tekijä, jonka he ottavat huomioon, kun uusi yritys tekee hakemuksen. Toisin sanoen on mahdollista saada yrityslaina itsenäisenä ammatinharjoittajana, kunhan pystyt osoittamaan hyvää henkilökohtaista taloutta.

Näiden lainantarjoajien tarjoama rahoitus voi olla yrityslaina aloittaville yrityksille tai yritysluotto (jota kutsutaan myös sekkiluotoksi). Toisaalta määrät ovat yleensä hieman pienempiä kuin mitä ne tarjoavat vakiintuneemmille yrityksille. Mutta yleensä riittää aloittamaan yrityksesi, koska voit hakea lisää rahoitusta.

Minkä tyyppinen laina on paras startup-yrityksille Suomessa?

Kuten aiemmin mainittiin, suuret pankit soveltuvat paremmin vakiintuneille yrityksille, joilla on vakaa kassavirta ja taloudellinen historia, jonka he voivat arvioida. Toisaalta pienemmät pankit ja vaihtoehtoiset lainantarjoajat ovat hyviä vaihtoehtoja uusille ja startup-yrityksille. Kysymys kuuluu, mistä löydät ne?

Voit tietysti etsiä niitä ja lukea heidän arviointiprosessinsa ja tarjouksensa ja miten ne eroavat toisistaan. Se vie todennäköisesti aika paljon aikaa, koska lainantarjoajia on enemmän kuin useimmat ihmiset tietävät, joiden kohteena ovat vain uudet yritykset ja startupit. Valitettavasti aika on yleensä jotain, jota itsenäisinä ammatinharjoittajina ei ole, koska yrityksen aloittaminen vaatii pajon työtä. Joten mikä on paras tapa saada yleiskatsaus aloittaville yrityksille myönnetyistä lainoista tehokkaalla tavalla? Ehdotuksemme on, että teet hakemuksen osoitteessa www.kompar.fi ja sinulla on pääsy konkreettisiin tarjouksiin kaikilta markkinoiden lainantarjoajilta, jotka kohdistuvat uusiin yrityksiin ja startup-yrityksiin.

Yrityslainat uusille- ja startup-yrityksille KOMPARin kautta

Kuten olemme aiemmin maininneet, paras ratkaisu rahoitusta etsiville uudelle- ja startup-yritykselle on hakea yrityslainaa Komparin kautta. Kompar auttaa aloittelevia yrityksiä tekemään nopeasti hakemuksen useille eri lainantarjoajalle samanaikaisesti - sekä suurille pankeille, haastepankeille että vaihtoehtoisille lainantarjoajille, jotka ovat vähemmän tunnettuja Suomen markkinoilla. Tämän jälkeen voit verrata heidän tarjouksiaan selkeällä tavalla, jotta voit valita yrityksellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Palvelu ja vertailu ovat täysin ilmaisia.

Voit tehdä vertailun täyttämällä lyhyen hakemuksen Komparin verkkosivustolla. Se vie vain muutaman minuutin ja 24 tunnin sisällä sinulla on vastauksia monelta eri lainantarjoajalta. Voit saada lainaa ja samanaikaisesti säästää aikaa täyttämällä vain hakemuksen. Tämän jälkeen voit suodattaa lainat koon, koron, takaisinmaksun ja muiden ehtojen mukaan. Jos sinulla on kysyttävää lainoista, neuvonantajamme ovat aina valmiina auttamaan -tämä on myös täysin ilmainen palvelu.

138an Group AB ©2020