Mihin joukkorahoitusta käytetään?

Joukkorahoitus
21/7/2021

Viime vuosina joukkorahoituksesta, jota kutsutaan myös ruohonjuuritason rahoitukseksi, on tullut yhä suositumpi Suomessa ja muualla Euroopassa. Se on mielenkiintoinen ja innovatiivinen tapa sekä yrittäjille, jotka haluavat kehittää liiketoimintasuunnitelmia, että yrityksille, jotka haluavat sijoittaa uusiin projekteihin, tuotteisiin, yrityksiin tai palveluihin. Suosituin keino saada yritykselle rahoitusta on kuitenkin yrityslainan hakeminen netin kautta Komparin avulla.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Joukkorahoitus tarkoittaa, että keräät rahaa yrittäjänä tai yksityishenkilönä suuremmalta rahoitusryhmältä, joka puolestaan voi olla sekä yksityishenkilö että toinen yritys. Varojen kerääminen tapahtuu yleensä erityisellä online-joukkorahoitusalustalla. Joukkorahoituksen suuri etu on, että voit tavoittaa suuren joukon ihmisiä, jotka ovat valmiita käyttämään rahansa tiettyyn projektiisi. Nämä voivat olla ihmisiä, jotka jo tuntevat sinut ja yrityksesi suunnitelman, mutta myös niitä, jotka kuulevat sinusta ensimmäisen kerran. Joukkorahoitus on mahtava keino kerätä yritykselle rahoitusta.


Erilaiset joukkorahoituksen muodot

Joukkorahoitusta on erilaisia, useimmissa tapauksissa ne käyttävät online-alustoja. Yritykset voivat käyttää esimerkiksi lahjoituspohjaista joukkorahoitusta, jossa ihmiset lahjoittavat rahaa saamatta mitään takaisin. Toinen muoto on palkkioon perustuva joukkorahoitus, mikä tarkoittaa, että sijoittaja saa jonkinlaisen palkkion, esimerkiksi tuotteen. Molemmat näistä muodoista ovat tapoja, joilla voidaan testata liikeidea ja ehkä nähdä kysyntää. Toinen muoto on lainapohjainen joukkorahoitus, jossa ihmiset, esimerkiksi suuret sijoittajat, voivat yhdistää voimansa ja antaa yrityksellesi lainaa.

Yrittäjänä maksat korkoa niille, jotka ovat investoineet projektiisi ja joiden on täytettävä tietyt vaatimukset ollakseen näkyvissä alustalla. Viimeinen muoto on osakeperusteinen joukkorahoitus, jossa yritykseesi sijoittavat saavat vastineeksi omistusosuuksia. Viimeksi mainitut vaihtoehdot ovat suosittuja esimerkiksi B2B-tuotteiden tai muiden suurten projektien rahoituksen yhteydessä. Esimerkkejä suosituista joukkorahoitusalustoista ovat Kickstarter, FundedByMe, Toborrow ja CrowdCube.

Joukkorahoituksen hyödyt ja haitat

KOMPAR ei tarjoa rahoitusta yrityksille joukkorahoituksen avulla, mutta sillä on laaja valikoima yrityslainoja pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla on erilaiset tarpeet. Vinkki voi olla yhdistää rahoitus joukkorahoituksen ja yrityslainan kanssa, mikä voi aluksi kattaa kampanjan tai aloituskustannukset. Voit hakea Kompar-palvelun avulla yrityslainaa tästä.

On myös oltava tietoinen siitä, että joukkorahoitus voi olla pitkä prosessi, jossa voi olla vaikea ennustaa, minkä summan siitä todella pystyy keräämään. Yrittäjä asettaa usein sijoitustavoitteen, joka on saavutettava, jotta liikeideasta tulee totta. On suositeltavaa asettaa realistinen taloudellinen tavoite joukkorahoitusprojektillesi. Jotta yrittäjänä saat rahaa projektisi toteuttamiseen, on useimmissa tapauksissa välttämätöntä, että taloudellinen tavoite saavutetaan, muuten rahat menevät takaisin rahoittajille.

Hae rahoitusta projektiisi KOMPARin kautta

Jos olet kiinnostunut saamaan yritysrahoitusta nopeasti, sinun kannattaa harkita yrityslainaa joukkorahoituksen sijaan. Me KOMPAR:issa tiedämme, että oikeanlaisen rahoituksen löytäminen yrityksellesi voi olla haastava ja aikaa vievä prosessi. Ilmaisella online-alustallamme voit saada nopeasti ja tehokkaasti yleiskatsauksen lainatarjouksista yksinkertaisesti täyttämällä hakemuksen. Teemme yhteistyötä monen pankin ja lainatarjoajan kanssa, jotka kohdistuvat yrityksiin, joilla on tarvetta sekä pienille että suurille lainoille eri tarkoituksiin. Yrityslainaa helposti pk-yrityksille tästä!

Suuri etu on, että säästät arvokasta aikaa, koska lainahakemuksen täyttäminen mobiililaitteella, tabletilla tai tietokoneella kestää vain muutaman minuutin. Vain 24 tunnin kuluttua sinulla on jo pääsy lainantarjoajamme lainatarjouksiin, joita voit seurata livenä sinulle lähetetyn linkin kautta. Tämän jälkeen on vielä tarkasteltava ja vertailtava erilaisia tarjouksia, joita lainanantajamme ovat ehdottaneet. KOMPAR on jo auttanut yli 5000 erilaista yritystä eri toimialoilta saamaan kannattavan yrityslainan. Autamme mielellämme yritystäsi löytämään rahoitusratkaisun, joka on mukautettu toimialasi erityisiin olosuhteisiin ja tarpeisiin.


138an Group AB ©2020