Luottotietojen tarkistus yritysrahoituksen yhteydessä

Luottotieto tarkistus
20/7/2021

Jotta yrityksesi pystyy kasvattamaan liiketoimintaa, saatat joutua suorittamaan sekä uusia rekrytointeja, markkinointikampanjoita, että muita investointeja. Näissä tilanteissa voi olla hyödyllistä hakea yrityslainaa. Riippumatta siitä mistä löydät parhaan vaihtoehdon yritysrahoitukseen, luottotietojen tarkistus tulee olemaan tärkeä osa tätä prosessia. Yrityslainan kilpailutuksella on suuri merkitys tässä vaiheessa. Saattaa löytyä rahoittajia, jotka ovat valmiita ottamaan suuremman riskin ja antamaan yrityksellesi rahoitusta.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Luottotietojen tarkistus yritysrahoituksen yhteydessä

Yrityslainojen tarve kasvaa sekä uusien yritysten, että vakiintuneiden yritysten keskuudessa. Yrittäjät eri puolilla maata ovat kokeneet myrskyisän ajan, joka johtuu meneillä olevasta pandemiasta. Yritysrahoituksen tarve voi kuitenkin syntyä myös normaaleissa olosuhteissa. Syynä voi olla, että tulot vähenevät väliaikaisesti, mutta yleisin syy on, että kyseisen yrityksen on tehtävä investointi. Jotta yrityksillä olisi mahdollisuus hyödyntää koko potentiaalinsa, saattaa olla tarpeen suorittaa sekä uusia rekrytointeja, markkinointikampanjoita, että muita investointeja. Näissä tilanteissa yrityslaina voi olla hyödyllinen. Riippumatta siitä, minkä kautta otat yrityslainan, sekä yrityksen, että sinun omistajana on suoritettava luottotarkastus. Luottotarkistus voi näyttää erilaiselta riippuen siitä, mihin luotonantajaan käännyt. Eri lainanantajat käyttävät erilaisia luottotietoyrityksiä kerätäkseen tietoa yrityksestä ja sen luotonantajista.


Luottotietojen tarkistus Suomessa

Suurin osa yrityslainoja tai muun tyyppisiä yritysrahoituksia tarjoavista rahoitusyhtiöistä käyttää luottokelpoisuuden arvioinnissa Suomen Asiakastiedon tai Bisnoden apua. Tämän tarkoituksena on saada yrityksen taloudelliset tiedot, jotta on tiedossa, onko yritys luottokelpoinen vai ei. Jos kyseisellä yrityksellä ei ole taloudellisia edellytyksiä lainan takaisinmaksuun ajoissa, tämä tarkoittaa hakemuksen hylkäämistä. Kun luotonantaja saa luottotiedot, se tarkoittaa, että yritys saa rekisteröidyn pyynnön. Monet tiedustelut johtavat usein luottoluokituksen heikkenemiseen. Siksi yrityksen omistajana sinun tulisi olla varovainen, ettet kerää enempää kyselyjä kuin on tarpeen. Siksi voi olla hyvä ajatus kääntyä lainanvälittäjän, kuten Komparin puoleen. Kompar ottaa luottotiedot vain Suomen Asiakastiedolta tai Bisnodelta, ja kaikki tytäryhtiöt voivat jakaa nämä tiedot. Sinulla on siten mahdollisuus saada useita lainatarjouksia, vaikka vain yksi luottotieto tarkistus -pyyntö on tehty. Lisäksi tämä on vain yksi monista eduista, kun käännytään lainanvälittäjän puoleen yrityslainan ottamisen yhteydessä.


Yrityslainaa ilman luottotietoja

Jos yritykselläsi on alhainen luottoluokitus, on mahdollista hakea yrityslainaa ilman luottotietojen tarkistusta. Yrityslainojen tarjonta ilman luottotietojen tarkistusta on toistaiseksi suhteellisen pieni. Markkinoilla on edelleen noin kymmenen rahoitusyhtiötä ja lainantarjoajaa, joiden avulla voit hakea lainaa yrityksellesi ilman luottotietojen tarkistusta.

Yrittäjän luottotiedot tarkistetaan aina, vaikka laina olisi tulossa yritykselle. Yrittäjän heikot luottotiedot voivat vaikuttaa yrityksen lainan saantiin. Netin kautta on mahdollista hakea yrityslainaa pelkästään henkilötietojen perusteella. Yrittäjä takaa tässä tilanteessa itse lainan ja hänen henkilökohtainen taloudellinen tilanne korostuu huomattavasti. Varsinkaan pankista yrityslainaa ei ole mahdollista saada ilman luottotietoja. Netin kautta voi kuitenkin nykyään hakea rahoitusta eri keinoilla ja tarjolla on paljon monipuolisia ja uudenlaisia rahoitusratkaisuja.

Kompar-palveun avulla voit täyttää helpon ja nopean yrityslainahakemuksen ja verrata eri vaihtoehtoja tästä.


Tärkeät asiat, jotka kannattaa pitää mielessä

Riippumatta siitä, aiotko rahoittaa yritystäsi hakemalla yrityslainaa ilman luottotietoja, on tärkeää tarkistaa ensin niiden riskit. Huono luottoluokitus on riski, että lainahakemuksesi hylätään. Jos yrityslainaa myönnetään, on suuri riski, että yrityslainan korko on korkea ja ehdot huonot. Jos pystyt sen sijaan osoittamaan hyvää luottoluokitusta suurella liikevaihdolla ja taloudellisella järjestelmällisyydellä, voit odottaa suotuisia lainaehtoja. Jos tiedät, että itselläsi ja yritykselläsi ei ole taloudellisia resursseja, joita olisit halunnut, voi olla hyvä odottaa yrityslainan hakemisen kanssa.

138an Group AB ©2020