Yrittäjän yleisimmät virheet

Oma yritys
26/5/2021

Oman yrityksen omistaminen ja hoitaminen on jotain, josta yhä useammat ihmiset haaveilevat tänään. Vapaus on jotain, joka houkuttelee monia, olet oma pomo, toteuta unelmasi ja työskentele kohti sinun ja yrityksesi tavoitteiden saavuttamista. Mutta jos totuus on selvillä, yrittäjyys ei ole vain tanssi ruusuilla, vaan se vaatii paljon kovaa työtä, ylitöitä ja ennen kaikkea sitoutumista. Yrittäjänä on usein rakennettava kokemuksiaan kokeilemalla kättään, tekemällä omat virheensä tai tekemällä vähemmän harkittuja päätöksiä. Tässä artikkelissa haluamme jakaa hyviä neuvoja, jotka voivat auttaa sinua yrittäjänä välttämään taloudellisia ansoja.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

1. Hyvän liiketoimintasuunnitelman puute

Yrityksen perustaminen ilman liiketoimintasuunnitelmaa ei ole kovin menestyvä ja älykäs idea. Liiketoimintasuunnitelma toimii eräänlaisena tarkistusluettelona, ​​joka auttaa sinua ja muita ymmärtämään liikeideasi ja sen toteutusta. Yrityksen hoitaminen on aina helpompaa, kun sinulla on selkeä ja yksiselitteinen suunnitelma. Hyvä liiketoimintasuunnitelma auttaa sinua saavuttamaan askel askeleelta tavoitteesi. Suunnitelman tulisi sisältää muun muassa, mitä yritys tuottaa, millaiset markkinat sillä on, mihin asiakkaisiin se kohdistuu  ja millä tavoin voit saada uusia asiakkaita. Suunnitelma on kirjoitettava siten, että se voidaan sitten esittää yleisölle. Koska jotkut pankit ja luotonantajat vaativat liiketoimintasuunnitelmaa hakiessaan yrityslainaa tai luottoa, etenkin suurempia määriä. Se on usein myös sijoittajien vaatimus. Joten istu alas ja kirjoita mahdollisimman hyvä liiketoimintasuunnitelma, koska sinun on pystyttävä vakuuttamaan muut, että ideasi on loistava.

Hyvän liiketoimintasuunnitelman jälkeen voit hakea helposti ja nopeasti yrityslainaa Kompar-palvelun avulla. Klikkaa tästä ja hae heti yrityslainaa.

2. Ei tehdä eroa liike- ja yksityiselämän välillä (rahoitusasioissa)

Yrittäjänä sinulla on todennäköisesti vähemmän vapaa-aikaa kuin muilla, etenkin yrityksesi liiketoiminnan alkuvaiheessa. Luultavasti laitat kaiken energian siihen ja teet kaikkesi parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Yrittäjänä voi joskus olla vaikeaa erottaa yritystä omasta varallisuudestasi, se on melko yleinen virhe. Yritys tulisi erottaa selkeästi henkiökohtaisesta omaisuudestasi, koska sillä on muita sääntöjä ja vastuualueita. Yhtiön pääpaino on siinä, että rahan pitäisi tuottaa enemmän rahaa. Päätökset, jotka eivät tuota enemmän voittoa yritykselle, eivät toisin sanoen ole hyviä päätöksiä liiketoiminnan näkökulmasta. Jos et tee eroa omasta ja yrityksen taloudesta, päätös esimerkiksi lomailusta perheen kanssa tai investointi yrityksen uuteen koneeseen voi olla vaikeaa. Jos et tee eroa omasta taloudestasi ja yrityksen taloutta, voi olla vaikeaa asettaa oikeita prioriteetteja.

3. Älä odota odottamatonta

Elämä yrittäjyyden alussa, voi olla hyvin erilainen kuin vakituisen työntekijän, jolla on vakaa palkka ja 8 tuntia työaikaa päivässä. Pinnalla kaikki voi tuntua yksinkertaiselta ja täydelliseltä ihmisille, jotka hoitavat omaa liiketoimintaansa. Mutta pinta ei usein näytä yksityiskohtia ja mitä tapahtuu ns. kulissien takana. Yritä miettiä enemmän tulevaisuudesta, joistakin edistysaskeleista ja erilaisista tilanteista. On erittäin tärkeää yrittää katsoa eteenpäin, koska useimmat yritykset käyvät aika ajoin vaikeissa ja vaikeissa ajoissa. Kun sinulla on käsitys siitä, miten asiat voivat kehittyä yrityksellesi tulevaisuudessa, voit välttää ongelmatilanteet jossain määrin ja mahdollisesti käsitellä vaikeuksia paremmin niiden syntyessä - koska ne tulevat. Tällaiset tilanteet voivat vaihdella pätevän henkilöstön löytämisestä siihen, että pankkitilillä on tarpeeksi rahaa laskujen maksamiseen ja juoksevien kulujen hoitamiseen. Esimerkiksi likviditeettipuskurin rakentaminen vaikeisiin aikoihin voi olla hyvä idea.

4. Älä ole ennakoiva

Elämme 2020-luvulla. Teknologinen kehitys ja digitalisointi näkyykaikkialla. Internet ja yritykset, jotka haluavat automatisoida suuren osan päivittäisistä askareista kasvaa päivittäin. Kaikki tapahtuu nopeammin, tarkemmin, ja voit jopa hallita yritystä maapallon toiselta puolelta. Digitointi säästää ennen kaikkea paljon aikaa yrittäjille, jotka ovat digitalisoineet osan työprosesseistaan. Jos onnistut säästämään aikaa, mitä sinun pitäisi tehdä säästetyllä ajalla? Lähteä lomalle? Joo. Katso lisää hauskoja Youtube-leikkeitä kissoilla? Miksikäs ei. Mutta eikö ole viisaampaa tapaa viettää aikaa? Tietysti!

Voit vapaasti tarkastella yritystäsi ja sen kehitystä. Ehkä on jokin vanha ongelma, joka ilmestyi pari vuotta sitten, mutta jonka olet ohittanut ajanpuutteen vuoksi. Tai ehkä jollakin työntekijäsi on hieno idea siitä, kuinka voit kehittää valikoimaa ja yritystä. Sinulla saattaa olla kasvumahdollisuus, jota sinulla ei ole ollut aikaa hyödyntää aiemmin. Muista olla ennakoiva ja käyttää aikaa huolehtimaan yrityksestäsi, ratkaisemaan jäljellä olevat ongelmat ja pöly. Mieti, miten voit kehittää yritystä ja prosessejasi. Ennakoivasti olet valmis tulevaisuuteen ja pystyt käsittelemään tilanteita paremmin hetkillä, kun sinulla on rajallinen aika. Voit olla varma, että ennakoiva asenne parantaa yritystäsi. Ole proaktiivinen johtaja ja käytä aikaa tehokkaasti!

138an Group AB ©2020