Onko aika ottaa yrityslainaa? Tässä on 5 yleistä vaaraa, joita sinun tulisi välttää.

Onko aika ottaa yrityslainaa? Tässä on 5 yleistä vaaraa, joita sinun tulisi välttää.
20/7/2021

Yritykset tarvitset joskus ylimääräistä rahaa. Voi olla, että yrityksesi tarvitsee lisää henkilöstöä, uusia toimistotarvikkeita tai haluaa investoida. Yrityslainan tarkoituksesta riippumatta rahan lainaamisessa on aina tietty riski. Tässä artikkelissa käymme läpi viisi yleistä vaaraa, joita kannattaa välttää yrityslainaa haettaessa.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

1. Vertaa erilaisia ​​yrityslainoja

Ensimmäisen lainantarjoajan tarjouksen hyväksyminen, kun on aika lainata rahaa yrityksellesi, voi johtaa siihen, että yrityksesi lainaa rahaa paljon enemmän kuin on tarpeen. Vertaamalla eri lainanantajia toisiinsa ja tarkastelemalla heidän korkot, ehdot ja palkkiot, voit tietää varmasti, että saat mahdollisimman suotuisan yrityslainan. Saat myös paremman käsityksen siitä, miltä lainamarkkinat näyttävät, ja sinun on helpompi asettaa tiukempia vaatimuksia lainanantajille.

Jos päätät antaa meille täällä Komparissa mahdollisuuden hoitaa lainanvälityksen puolestasi, voit olla varma, että saat selkeä kattauksen Suomen markkinoiden parhaista yrityslainoista. Korko voi olla matalampi, koska lainanantajien on kilpailtava keskenään siitä ketä pystyy tarjoamaan parhaimmat ehdot.

Jos haluat tietää enemmän lainojen vertailusta ja lainata rahaa älykkäästi voit täyttää nopean ja helpon hakemuksen Komaparin kautta tästä.

2. Älä unohda efektiivistä korkoa

Yleinen virhe yrityslainaa haettaessa on tuijottaa sokeasti nimelliskorkoa ja unohtaa täysin efektiivinen korko ja muut maksut. Hyvä nyrkkisääntö on tarkistaa efektiivinen korko, jotta saat selville onko yrityslaina edullinen vai ei. Jos nimellisen koron ja efektiivisen koron välillä on pieni ero, tämä osoittaa, että palkkiot ovat korkeat. Muista aina tarkistaa lainasopimukset kriittisesti ja pyytää saamaan efektiivinen korko, jos lainanantaja ei esitä sitä.

3. Varo ilmoitusmaksuja

Vaikka joillakin yrityslainoilla ei tällä hetkellä ole ilmoitusmaksua ja ne otetaan lyhyemmillä maturiteeteilla, on kuitenkin tärkeää seurata niitä. Yksi tapa ansaita rahaa on vain periä maksuja ja erityisesti toistuvat palkkiot ilmoituksista on yleinen lähestymistapa.

Jopa pieni 50 euron ilmoitusmaksu 10 vuodeksi voi kustantaa yritykselle 6000 euroa pitkässä juoksussa. Yrityslainanottajan tapauksessa tämä esimerkki ei ole erityisen edustava, mutta osoittaa silti, että ilmoitusmaksut voivat olla kalliita. Muista tarkistaa mahdolliset lisämaksut ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

4. Pitkät maturiteetit voivat kaksinkertaistaa korkokustannukset

Monille on houkuttelevaa valita pidempi ajanjakso, joka johtaa pienempiin kuukausikustannuksiin. Mutta lopulta tämä voi olla kallista, jos tarkastelet yrityslainan kokonaiskustannuksia. Esimerkiksi, jos lainaat 300,000 euroa kuudeksi kuukaudeksi 59,990 euron kuukausimaksulla, lainan kokonaiskustannukset päättyvät 359,940 euroon. Jos valitset sen sijaan 18 kuukauden määräajan, kokonaiskustannukset ovat 453 474 euroa, mikä johtaa siihen, että laina maksaa 93 534 euroa enemmän. Yrityksenä sinun tulisi siis aina valita lyhyempi termi, jos mahdollista, jotta vältetään korkeat lainakustannukset.

5. Älä koskaan lainaa enempää kuin yrityksesi tarvitsee

Yrityksen tarpeita suuremman yrityslainan hakeminen johtaa vain korkeampiin lainakustannuksiin. Voi olla houkuttelevaa "käyttää tilaisuutta" lainata hieman ylimääräistä, mutta suosittelemme, että vältät tätä. Varmista, että sinulla on selkeä tavoite, miksi yrityksesi tarvitsee lainaa, ja lainaa vain sen määrän saavuttamiseen tarvittava summa. Tällä tavoin pidät kustannukset alhaisina ja vältät yrityksellesi aiheutuvia ylimääräisiä taloudellisia rasituksia. Toivomme, että nämä vinkit voivat auttaa sinua onnistuneen lainan saamisessa. Jos sovellat näitä, sinun ja yrityksesi ei pitäisi olla mitään ongelmaa löytää laina, joka sopii olosuhteisiisi ja jonka ei myöskään tarvitse maksaa kohtuuttomia summia.

Tietoa Kompar-palvelusta

KOMPAR on verkkopalvelu, joka auttaa pk-yrityksiä saamaan tarvitsemaansa yrityslainaa. Kun olet täyttänyt nopean ja helpon hakemuksen, joka kestää yleensä minuutin, saat tarjouksia yli monelta lainanantajalta ja pankilta. Järjestelmämme ansiosta voit helposti verrata lainatarjouksiasi ja valita yrityksellesi parhaiten sopivan. Jos tarvitset lisätietoja ja apua, ota yhteyttä neuvonantajiin, jotka auttavat mielellään hakemuksessasi. Täytä hakemus tästä!


138an Group AB ©2020