Kuinka tärkeä on korkea luottoluokitus yrityksellesi?

Luottoluokitus
21/7/2021

Yritystoiminta ei ole aina ruusuilla tanssimista, mutta kun se menee hyvin, sanot varmasti, että kaikki raskas työ oli kannattavaa. Tavoitteidesi saavuttamiseksi ja liiketoimintasuunnitelmien toteuttamiseksi joudut joskus toimimaan nopeasti ja hyödyntämään kasvumahdollisuuksia. Samalla on tärkeää, että hallinnoit yritystäsi vastuullisesti, varsinkin kun on kyse taloudesta.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Usein tietyt tarpeet ja liiketoimintasuunnitelmat, kuten uusien laitteiden ostot tai uuden henkilöstön palkkaaminen, voivat olla jotain, mitä sinun on tehtävä nopeammin kuin olit suunnitellut. Edellä mainitut vaiheet edellyttävät kuitenkin rahoitusta tavalla tai toisella. Ulkoisen rahoituksen saamiseksi vaaditaan, että yrittäjänä hoidat yritystäsi vastuullisella tavalla, mikä näkyy usein luottoluokituksessasi. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä sinun yrittäjänä pitäisi miettiä hyvän luottoluokituksen säilyttämiseksi. On hyvä olla valmis, jos joudut ottamaan apua ulkoisesta rahoituksesta tilanteissa, joissa on kasvumahdollisuuksia.

Mikä on yrityksen luottoluokitus?

Jokainen strategisesti ajatteleva yrittäjä tietää, että korkea luottoluokitus tarkoittaa sitä, että on helpompaa saada rahoitusta yrityslainojen muodossa. Yrityksen luottoluokitus on usein asia, joka määrittää, myönnetäänkö yrityslainahakemus vai ei. Mutta mikä on luottoluokitus? Yksinkertaisesti sanottuna se on luokitus, joka arvioi yrityksen velkojen (lainat, ostovelat jne.) takaisinmaksukyvyn. Jos luottoluokitus on todella huono, voi olla vaikeaa saada rahoitusta, kun pankit ja luotonantajat arvioivat todennäköisyyttä että yritys maksaa lainan niin alhaisena. Heikompien luottoluokitusten omaaville yrityksille on kuitenkin aina vaihtoehtoja, joita tulisi harkita. Komparin kautta monet yritykset ovat saaneet apua ja tukea yrityslainojen saamiseen hyvillä ehdoilla, vaikka niiden mielestä se ei olisi mahdollista.

Kun pankit ja lainantarjoajat arvioivat yrityksen luottokelpoisuuden, he analysoivat ja tutkivat useita eri tekijöitä, kuten:

- Yritystoiminnan kesto vuosina

- Maksuhistoria

- Miten yritystä rahoitetaan juuri nyt

- Verotiedot

Varmistaaksesi, että yritykselläsi on korkea luottoluokitus, riittää, että ajattelet muutamia tärkeitä asioita. Jos yrityksesi katsotaan luottokelpoiseksi, voit hyötyä tulevaisuudessa seuraavista eduista:

- Yrityslainan hankkiminen on helpompaa

- Suotuisammat yrityslainaehdot, kuten matalat korot

- Lainanantajat ja pankit voivat tarjota korkeampia lainamääriä

Mitkä tekijät vaikuttavat luottoluokitukseesi?

Valitettavasti jotkut meihin vaikuttavat ja jokapäiväisessä elämässämme esiintyvät tilanteet voivat tapahtua sattuman tai itsenäisten tekijöiden vuoksi. Joskus satunnaiset tilanteet voivat johtaa siihen, että yrityksellä on taloudellisia ongelmia. Jotkut yritykset joutuvat tilanteisiin, joissa niiden kassavirta ja maksuvalmius voivat olla riskialueella. Olemme KOMPARissa nähneet, kuinka tällaiset taloudelliset ongelmat ja ajoittaiset kriisit ovat vaikuttaneet asiakkaisiimme. Tällaisissa tapauksissa ilmainen palvelumme on pystynyt auttamaan erilaisissa rahoitusvaihtoehdoissa. Toisaalta voit yrittäjänä tehdä useita asioita varmistaaksesi, että luottoluokituksesi on hyvällä tasolla.

Monet yrittäjät eivät kaipaa tai heillä ei ole aikaa hallita ja toteuttaa tärkeitä taloudellisia toimenpiteitä, koska he ovat niin sitoutuneita jokapäiväisiin ja jatkuviin tehtäviin, jotka vaikuttavat heidän yrityksiin. Hyvä luottoluokitus lainanantajien silmissä auttaa saamaan paremman yrityslainan. Alla muutama vinkki.

- Maksa laskuasi ajoissa

- Määritä pidemmät maksuajat toimittajiesi kanssa

- Maksa lainoja ja luottoja sopimuksen mukaan hyvän luottohistorian luomiseksi

- Pidä jatkuvasti kirjaa yrityksesi luottoluokituksesta

- Varmista, että pidät hyvää tasapainoa oman ja lainatut varat

- Ilmoita, seuraa ja korjaa toimitusten virheet

Aina on hyvä olla varovainen perustehtävissä ja saada hyvä yleiskuva yrityksesi toiminnasta. Ollaksesi hyvä ja menestyvä yrittäjä, sinun on myös pidettävä luotettavana rahoittajan näkökulmasta. Lyhyesti sanottuna, ole aina vastuullinen ja luotettava lainantarjoajia, asiakkaita ja muita toimijoita kohtaan. Tämä tarkoittaa sitä, että yrittäjänä saat hyvän maineen ja että sinun on myös helpompaa ajaa yritystäsi kohti menestystä ja toteuttaa liiketoimintasuunnitelmasi ja tavoitteesi.

Huolimatta siitä, näyttääkö taloutesi tällä hetkellä hyvältä vai onko menossa hieman rankempi ajanjakso, autamme mielellämme sinua löytämään yrityslainan parhailla ehdoilla, olipa kyseessä sitten korko tai poistot. Joten voit jatkaa liiketoiminnan johtamista etkä menetä kasvumahdollisuuksia. Lue lisää yrityslainoistamme täältä!

138an Group AB ©2020