Yrityslaina vakuuksilla ja ilman vakuuksia

Yrityslaina vakuuksilla ja ilman vakuuksia
13/7/2021

On monia tapoja saada rahoitusta yrityksellesi, yksi vaihtoehto on ottaa yrityslaina. Tätä voidaan käyttää ajamaan yritystäsi eteenpäin ja useisiin konkreettisiin tarkoituksiin, kuten laitteisiin, varaston täydennykseen ja odottamattomiin kuluihin. Yrityslainoja on erityyppisiä luotonantajien tarvitseman vakuuden suhteen. Tässä tarkastelemme tarkemmin vakuuksien ja vakuudettomien yrityslainojen eroja.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Yrityslainat vakuudella

Vakuudellinen yrityslaina on yksi suosituimmista yritysrahoitusmuodoista. Pohjimmiltaan se antaa luotonantajalle vakuuden, jos yrityksellä on vaikeuksia suorittaa takaisinmaksua lainan määräajassa. Vakuus koostuu pääosin henkilökohtaisesta vakuudesta, yleensä vakuudeksi vaaditaan henkilö, mutta joissakin tapauksissa vaaditaan kaksi. Muita vakuuden muotoja voivat olla kiinteistö, rajoitettu henkilökohtainen vakuus ja yritysasuntolaina. Koska luotonantajien riski on pienempi vakuudella otettavan yrityslainan yhteydessä, on mahdollista alentaa korkoja ja palkkioita. Se antaa sinulle mahdollisuuden saada suurempia summia ja sitten tehdä suurempia investointeja yritykseesi. Lainan korko ja ehdot riippuvat kuitenkin omistajien henkilökohtaisesta luottoriskistä ja omistajien tarjoaman vakuuden tyypistä. Tärkein edellytys yrityslainan saamiselle vakuudella on, että asiakkaalla on omaisuus, jota voidaan käyttää vakuudeksi.

Yrityslainan edut vakuudella

  • Pienempi riski luotonantajille, mikä johtaa yleensä suurempiin lainasummiin.
  • Pienempään riskiin sisältyy myös kiinteä kuukausikorko ja pidempi takaisinmaksuaika.
  • Jos yrityksellä on ongelmallinen lainahistoria, se voi olla hyvä tapa saada yrityslaina.

Vakuudellisen yrityslainan haitat

  • Jos yrityksesi on suhteellisen uusi ja ilman kassavirtaa, yrityslainaa voi olla vaikea hankkia.
  • Jos et pysty maksamaan takaisin, saatat menettää pääsyn luotonantajiin tulevaisuudessa.

Yrityslainat ilman vakuuksia

Vakuudettomien yrityslainojen tapauksessa luotonantajalla ei yleensä ole samanlaista vakuutta ja takuuta rahojen takaisin saamiseksi, mikä tarkoittaa, että riski on automaattisesti paljon korkeampi.

Lainanantaja perustaa sen sijaan lainan määrän yrityksen myyntiin ja laskee yrityksen tulevan menestyksen aiempien tulosten perusteella. Tämän tyyppinen yrityslaina voi olla erittäin kannattava kausiluonteisille yrityksille, esimerkiksi matkailualalla, jossa tuotot ovat erittäin korkeat tietyn ajanjakson aikana.

Vakuudettoman yrityslainan edut

  • Vakuudettomat varat tarkoittaa sitä, että yritys voi myydä niitä milloin tahansa ilman luotonantajan lupaa.
  • Vakuudettomille yrityslainoille alkuperäiset kustannukset ovat yleensä pienemmät oikeudellisten kustannusten, kuten arvostuksen, puuttumisen vuoksi. suhteellisen uusi yritys, jolla ei ole vakuudeksi tarjottavia varoja, ja se tarvitsee enemmän joustavuutta takaisinmaksuaikana.

Vakuudettoman yrityslainan haitat

  • Vakuudettomilla yrityslainoilla on suurempi riski luotonantajalle. Ne kompensoivat yleensä riskin korkeammalla korolla.
  • Monet luotonantajat tarjoavat pienemmän lainasumman yritykselle, joka ei voi tarjota varoja vakuudeksi.
  • Jos yrityksesi neuvotteluvoima on pieni, rahoituksen saaminen voi olla vaikeampi vakuudettoman yrityslainan.

Voit joka tapauksessa hakea yrityksellesi rahoitusta Kompar-palvelun nopea ja helpon hakemuksen avulla. Klikkaa tästä ja tee täytä hakemus heti!

138an Group AB ©2020