Yrityslainan kokonaiskustannukset

Tärkeää tieto yrityslainojen kokonaiskustannuksista
21/7/2021

Yrityslainaa on otettava useista syistä. Yksi syy voi olla se, että olet juuri aloittanut liiketoimintasi ja sinun on katettava aloituskustannukset. Voi myös olla, että jo perustettu yritys haluaa laajentua. Yrityslaina voi antaa yritykselle mahdollisuuden ostaa toimitiloja, päivittää ohjelmistoja, ostaa työvälineitä tai vastaavia. On kuitenkin tärkeää muistaa, että rahaa lainattaessa on yleensä joitain maksuja. Yksi näistä maksuista on korko ja se voi olla korkea tai matala lainasta riippuen.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Yrityslainojen erilaiset korot

Yrityslainojen korkomäärät voivat näyttää hieman erilaisilta. Jotkut ovat korkeampia ja toiset matalampia. Korkoja on myös erityyppisiä. Yksi asia, joka erottaa korkotyypit, on se, kuinka nopeasti korko kasvaa sen jälkeen, kun yrittäjä on hyväksynyt lainan. Korko vaihtelee riippuen siitä, mitä olet sopinut lainanantajan tai pankin kanssa. Jos yritykselläsi on hyvät tulot ja jos ei ole huomautuksia tai muuta negatiivista, voit saada erittäin edullisen lainan matalalla korolla. Toinen asia, joka voi auttaa sinua saamaan matalamman koron, on, jos pystyt tarjoamaan jonkinlaisen vakuuden lainalle. Jos otat lainaa voidaksesi ostaa toimitilan tai vastaavan, kyseinen omaisuus voi toimia vakuutena.

Korkolomakkeista voit joskus myös valita, haluatko vaihtuvakorkoisen vai kiinteän koron. Erilaisilla koroilla voi olla erilaisia ​​etuja riippuen miltä laina näyttää, kuinka kauan sinun on lainattava rahaa ja paljon muuta. Korkomuoto voi olla myös erilainen riippuen siitä, onko kyseinen yritys riippuvainen talouden kehityksestä vai ei.

Vaihtuva korko

Taantumassa, jos uskot korkotason pysyvän edelleen matalalla tasolla tai jos yrityksen ei tarvitse lainata rahaa niin pitkäksi aikaa, vaihtuvakorkoinen laina on todennäköisesti suhteellisen edullinen. Pitkällä aikavälillä tämä on usein vaihtoehto, joka tarjoaa alhaisimmat korkokustannukset, mutta tietysti siihen liittyy myös joitain riskejä. Jos et halua seurata markkinamuutoksia, taloutta ja muuta, voit edullisesti valita tämän tyyppisen koron.

Kiinteä korko

Suurin osa yrityslainoista Suomen markkinoilla tarjotaan kiinteällä korolla. Kiinteällä korolla tarkoitetaan, että lainanottaja hyväksyy koron, kun laina otetaan eikä korko ei muutu lainan voimassaoloaikana. Kuinka kauan koron voi sitoa vaihtelee tapauskohtaisesti. Jos aiot ottaa lyhytaikaisen lainan, voit usein sitoa koron koko maksuajalle. Jos toisaalta kyse on suuremmasta lainasta, jonka takaisinmaksu kestää useita vuosia, korkoa ei yleensä voida sitoa yli kymmenen vuoden ajaksi. Voit yleensä sitoa näiden lainojen korot lyhyemmäksi ajaksi, jos haluat.

Kiinteä korko on joka kuukausi sama, mikä tarkoittaa, että tiedät aina kuinka paljon pitää maksaa.

Efektiivinen korko

Efektiiviset korot eivät oikeastaan ​​ole korkomuoto. Se on sen sijaan termi, jonka avulla voit selvittää, kuinka paljon joudut maksamaan lainastasi. Efektiivinen korko sisältää kaikki kulut, kuten nimelliskorot, ennakkomaksut ja paljon muuta. Tehokasta korkoa ei siis voida pitää korona, mutta se on joustava tapa verrata erilaisia ​​yrityslainoja. Vaikka mainitaan alhainen nimelliskorko, voi olla muita palkkioita, jotka tekevät lainan lopulta kalliimmaksi kuin hiukan korkeampi laina.

KOMPAR ja yrityslainojen kustannukset 

Lainanantajamme tarjoavat alustallamme kiinteäkorkoisia yrityslainoja. Sinun tulee aina olla tietoinen siitä, että lainanantajamme tarjoukset voivat vaihdella korkojen suhteen. Siksi on tärkeää tarkastella aina yrityslainan kokonaiskustannuksia.


138an Group AB ©2020