Tiedot yrityslainojen vaatimuksista ja perusteista

Tiedot yrityslainojen vaatimuksista ja perusteista
26/5/2021

Tiedämme, että yrityksillä on nykyään hyvät mahdollisuudet saada yrityslainaa. Se vaatii kuitenkin jonkin verran perustietoa ja pari sovellettavaa yleistä vaatimusta. Nämä vaatimukset on luotu pankeille, luotonantajille ja yrittäjille ajan säästämiseksi ja riskien vähentämiseksi. Jos aiot ottaa yrityslainaa ensimmäistä kertaa, saattaa olla hyödyllistä lukea tämä viesti yrityslainan perusvaatimuksista.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Seuraavat kaksi kohtaa ovat tärkeitä lainanantajille yrityslainaa haettaessa:

Haluttu lainan määrä

Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta ensimmäinen vaatimus yrityslainan hakemiselle on, että ilmoitat lainanantajille kuinka paljon rahaa haluat lainata. Sinun tulisi säätää yrityksesi lainahakemuksessa haluamasi lainasumma yrityksen liikevaihdon mukaan. Hyvä nyrkkisääntö on, että voit lainata suunnilleen niin paljon kuin yrityksellä on liikevaihtoa kuukaudessa. Tämä voi ilmeisesti vaihdella luotonantajien välillä. Jos yritys pystyy tarjoamaan vahvoja ja kestäviä tuloksia, luotonsaajalla on mahdollisuus lainata suurempia summia.

Mihin yrityslainaa tullaan käyttämään?

Lainanantajien on tiedettävä, miten yritys aikoo käyttää lainasummaa. Mitä tarkempi olet yrityslainan tarkoitukseen määrittämisessä hakuprosessin aikana, sitä parempi mahdollisuus yritykselläsi on saada yrityslainaa. On tärkeää ilmoittaa selvästi syy, miksi yrityksesi tarvitsee yrityslainaa. Kannattaa kuvata tarkasti, kuinka rahat on tarkoitus käyttää, se lisää mahdollisuuksiasi lainahakemuksen myöntämiseen.

Seuraavassa vaiheessa luotonantajat tarkistavat, täyttääkö yrityksesi tietyt kriteerit saadakseen yrityslainaa

Yrityksesi luottoluokitus

Toisin sanoen yrityksen luottoluokitus on mittari sen luottokelpoisuudesta. Pankit ja rahoitusyhtiöt käyttävät luottoluokituksia arvioidakseen lainanottajan lainahakemuksen. Luottoluokitus perustuu yrityksesi aikaisempiin maksuihin toimittajille ja luotonantajille. Yrityksesi toimiala, koko ja taloudelliset luvut vaikuttavat myös luokitukseen.

Toimintavuodet

Luotonantajat tarkistavat, kuinka kauan yrityksesi on ollut aktiivinen ja kuinka kauan olet harjoittanut liiketoimintaa. Mitä kauemmin olet johtanut yritystä, sitä parempi on potentiaalisen yrityslainan saaminen.

Toimiala

Yrityksen toimiala voi vaikuttaa yrityslainan saannin mahdollisuuksiin, koska eri toimialoilla on erilaiset riskitasot. Useimmat luotonantajat tarkastelevat erilaisia ​​toimialakohtaisia ​​olosuhteita ja riskejä. Saattaa olla kannattavaa hakea yrityslainaa mahdollisimman monen lainanantajan kautta, koska jotkut lainanantajat ovat erikoistuneet tiettyihin toimialoihin ja suosivat enemmän niitä. Kompar-palvelun avulla voit tehdä yhden hakemuksen, jonka avulla kilpailutat lainahakemuksen monen eri rahoittajan kanssa.

Luottoluokitus sinusta yksityishenkilönä

Kun olet saanut tarjouksen yrityslainasta ja päättänyt jatkaa sen kanssa, luotonantaja tarkistaa luottoluokituksesi ja taloudelliset tietosi. Tämä tehdään palautuskyvyn arvioimiseksi, koska henkilökohtainen takaus vaaditaan yleensä vakuudeksi yrityslainojen yhteydessä

Liiketoimintasuunnitelman tarkitus

Liiketoimintasuunnitelma voi olla vaatimus joillekin lainanantajille lainanhakuprosessin aikana. Lainanantajamme eivät yleensä pidä sitä pakollisena vaatimuksena, mutta se on iso plussa, jos pystyt osoittamaan vankan liiketoimintasuunnitelman. Täältä löydät vinkkejä ja neuvoja liiketoimintasuunnitelmaan täältä: https://www.kompar.fi/artiklar/miten-rakennetaan-liiketoimintasuunnitelma


Asiakirjat

Yrityslainaa haettaessa on yleensä hyvä lisätä asiakirjoja, jotka kuvaavat yrityksen taloutta. Tarkemmin sanottuna tärkeimmät asiakirjat ovat yhtiön tuloslaskelma, tase ja tilihistoria. Suosittelemme kaikille asiakkaillemme lisäämään nämä. Jos sinulla on vaikeuksia näiden hankkimisessa, voit kysyä kirjanpitäjältäsi tai Komparin neuvonantajalta, ja autamme mielellämme.


Vakuus

Vakuus on yleisin takausmuoto lainanantajiemme keskuudessa. Voi olla hyvä tietää, kuka voi taata laina, ja tietää mitkä ovat taloudelliset ja oikeudelliset vaatimukset tälle henkilölle. Yleensä sen pitäisi olla henkilö, jolla on hyvä käsitys yrityksen liiketoiminnasta ja taloudesta. Yksittäisen yrityksen tapauksessa takaaja on aina yrityksen omistaja, kun taas muissa yhtiömuodoissa se voi olla hallituksen jäsen (tai kauppayhtiön osakas), toimitusjohtaja tai omistaja.


Tietoja Komparista ja yrityslainoista

Kun yrityksesi tarvitsee rahoitusta tai haluat tutkia mahdollisuuksien mahdollisuuksia, on hyvä hakea yrityslainaa Komparin kautta. Hakemuksen täyttö kestää vain minuutin. Hakuprosessin aikana sinulla on mahdollisuus ladata edellä mainittuja ​​todistusasiakirjoja esimerkiksi liikevaihdosta. Hakemuksesi lähetetään sitten kaikille Komparin kanssa työskenteleville pankeille ja lainanantajille. Saat pian vastauksen kaikkiin tarjouksiin ja saat selkeän vertailun ja yleiskatsauksen näistä, jotta voit valita yrityksellesi parhaimman lainan.

Voit täyttää lainahakemuksen tästä!


138an Group AB ©2020