Mitä vaatimuksia lainanantajamme ovat asettaneet, jotta yrityksesi saa lainaa?

yrityslainan-vaatimukset
21/7/2021

Olemme kaikki tietoisia siitä, että elämme läpi vaikeaa ja rasittavaa aikaa koronaviruksen (COVID-19) puhkeamisen vuoksi. Monilla teollisuudenaloilla sekä pk-yrityksillä on edessä vaikeat ajat. Tiedämme hyvin, että tämä tilanne on lievästi sanottuna vaikea ja erittäin stressaava meille yrittäjille. Koska asiakkaidemme yritykset ovat tärkein prioriteettimme, haluamme auttaa antamalla muutaman lyhyen, mutta hyvin konkreettisen neuvon lainantarjoajien asettamista vaatimuksista.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Pankit ja lainanantajat

Pankit ja lainanantajat, joiden kanssa työskentelemme, asettavat erilaisia ​​vaatimuksia yrityksille, jotka hakevat yrityslainaa. Hyvin valmistautunut ja nykyiset vaatimukset tuntevana yrittäjänä lisäät yrityksesi mahdollisuuksia saada yrityslaina parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hyvin valmistautunut yrittäjä säästää myös paljon aikaa ja rahaa ja mahdollistaa paremman prosessin hallinnan. Kaikilla yrityksillä on oma taloushistoria, olosuhteet ja kehitys- ja kasvustrategioiden suunnitelma. On kuitenkin olemassa muutamia yleisiä ohjeita ja vinkkejä siitä, kuinka voit lisätä mahdollisuuksiasi saada yrityslainaa.

Alla käymme läpi pari perusvaatimusta, jotka sopivat useimmille yrityksille ja jotka sinun yrittäjänä tulisi pitää mielessä ennen lainahakemuksen tekemistä.

Tase ja budjetti

Liittämällä nykyiset taseet ja taloudelliset tulokset lainahakemukseen lisäät mahdollisuuksiasi saada parempia tarjouksia lainanantajiltamme. Julkisessa tiedossa olevat vuosikertomuksen luvut saattavat olla vanhentunutta tietoa ja lainanantajat haluavat saada käsityksen yrityksen nykyisestä taloudellisesta tilanteesta. On myös suositeltavaa laatia budjetti ja ennuste yhtiön tuleville tuloksille, jotka voidaan esittää lainanantajille. Realistinen budjetti on välttämätön.

Lainanoton syy ja liiketoimintasuunnitelma

Selitä yksityiskohtaisesti syy, miksi tarvitset lainaa yrityksellesi. Parantaaksesi mahdollisuuksiasi saada yrityslainaa, kuvaile perusteellisesti, miten rahat on tarkoitus käyttää.

Ei vaadita KOMPARin lainanantajilta: Monet lainanantajat ja pankit haluavat myös nähdä liiketoimintasuunnitelman. Sen tulisi esittää liikeideasi, liiketoimintariski, toimialakohtaiset olosuhteet ja omat henkilökohtaiset kokemuksesi. Liiketoimintasuunnitelmassa voit esimerkiksi korostaa, mikä tekee yrityksestäsi ainutlaatuisen, mikä tekee yrityksestäsi erilainen kuin kilpailijasi? Lisää vinkkejä liiketoimintasuunnitelmasta löytyy täältä: www.kompar.fi/artiklar/miten-rakennetaan-liiketoimintasuunnitelma

Säädä lainan määrää

Säädä hakemuksessasi lainan määrää yrityksen liikevaihdon mukaan. Yleinen nyrkkisääntö on, että voit lainata niin paljon kuin liikevaihtosi on kuukauden aikana. Tämä voi tietysti erota siitä, mistä lainanantajat ovat tietoisia. Jos yrityksesi osoittaa vahvoja ja vakaita tuloksia, voit lainata suuremman lainasumman, jos sinulla on heikompia tuloksia, summa on pienempi.

Yrityslaina henkilökohtaisella takauksella

Tärkeä mielessä pidettävä seikka on, että suurin osa lainanantajistamme vaatii vähintään yhden takaajan ja joskus kaksi takaajaa. Yhden tai kahden vahvan potentiaalisen takaajan valmistelu, joka voi osallistua yrityslainan henkilökohtaiseksi takaajaksi, nopeuttaa ehdottomasti koko lainaprosessia. Yrityslainan takaava henkilö (luonnollinen tai oikeushenkilö) sitoutuu ottamaan vastuun kustannuksista siltä varalta, että lainanottaja (yritys) ei pystyisi täyttämään lainaan liittyvää taloudellista vastuutaan. Tämä tarkoittaa, että takaaja on maksuvelvollinen, jos lainan ottaneen yrityksen ei voida maksaa takaisin.

Vakuudelliset yrityslainat

Voi olla myös syytä miettiä, minkä tyyppisiä vakuuksia yrityksessä voit tarjota lainanantajalle lainan vakuudeksi. Se voi olla jokin yrityksesi omaisuus, esimerkiksi kiinteistön muodossa.

Toivomme, että edellä mainitut lainanantajien vaatimuksia koskevat neuvot ovat hyödyllisiä, kun suunnittelet ja valmistaudut hakemaan yrityslainaa. Voit vapaasti katsoa blogissamme jäljellä olevia artikkeleita yrityksistä ja lainoista. Lisäksi olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä KOMPARin neuvonantajiin saadaksesi vastauksia tai keskustellaksesi yrityslainoihin tai yrityksesi taloudelliseen tilanteeseen liittyvistä kysymyksistäsi.

138an Group AB ©2020