Lainat yrityskauppoja varten

Yrityslainat yrityskauppoihin
21/7/2021

Markkinoilla jo perustetun yrityksen ostaminen on toinen tapa, jolla voit aloittaa seikkailun itsenäisenä ammatinharjoittajana. On myös monia yrityksiä, jotka päättävät ostaa toisen yrityksen kasvaakseen tai kannattavan sijoituksen vuoksi. Älykäs ja joustava kasvustrategia voi olla yrityksen ostaminen, jolla on jo olemassa oleva asiakaskunta. Yrityksen osto saattaa olla helpompi ratkaisu, kuin uuden yrityksen perustamisen ja aloittaminen kokonaan uusilla markkinoilla. Voi olla syytä harkita sellaisten yritysten hankintoja, jotka ovat hyvin hallinnoituja ja jotka kokevat sukupolven vaihtoa. Oleellinen tekijä yrityksen ostamisessa on rahoitus. Suosittu vaihtoehto yrittäjien kesken on lainata rahaa yrityksen ostamiseksi. Mitä yrityskauppa todella tarkoittaa? Yrityskauppa tarkoittaa, että yrityksen ostaa ulkopuolinen yritys.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Yrityskauppojen eri vaihtoehdot

Voit edetä yrityshankintojen kanssa eri tavoin. Se riippuu paljon yrityksesi muodosta, taloudellisesta tilanteesta ja tietysti ostettavasta yrityksestä. Yleensä yrityskauppa tapahtuu jollakin seuraavalla neljällä tavalla:

  • Osakkeiden ostaminen osakeyhtiössä: Yksi mahdollisuus on ostaa osakeyhtiön osakkeita, esimerkiksi voit ostaa pienemmän osuuden tai tulla enemmistöomistajaksi. Ostamalla osakkeita toisesta osakeyhtiöstä otat vastuun ja aikaisemmat velvoitteet (yrityslainat ja allekirjoitetut sopimukset). Osakkeita voidaan ostaa yksityisten ja säästettyjen varojen kautta tai ottamalla yrityslainaa.
  • Osakkeiden ostaminen kauppayhtiöstä: Kun ostat kauppayhtiön, ostat joko koko yrityksen tai tietyn kumppanin koko osan (vaihtoehtoisesti useita kumppaneita), toisin kuin osakeyhtiöt, joissa ostat osakkeita. Kun teet tämän, se tarkoittaa, että otat myös vastuun yrityksestä ja velvollisuuksista yritykselle.
  • Yksittäisen yrityksen ostaminen: Koko yksittäistä yritystä ei ole mahdollista ostaa. Toisaalta on mahdollista ostaa omaisuus yksittäisessä yrityksessä. Tämä tarkoittaa erityisesti sitä, että määrität ostettavat varat ja maksat sitten niistä. Tämä tarkoittaa, että et ota vastuuseen yrityksen vastuita ja velvollisuuksia, ellei erikseen mainita ostoasiakirjoissa.
  • Yrityksen osto kiinteistökauppana (omaisuus): Tässä tapauksessa kyse on vain yrityksen omaisuuden, ns. Kiinteistön ostamisesta. Tällä tavalla sinusta tulee vain yrityksen omaisuuden omistaja etkä itse yritystä. Voit siis johtaa yritystä ilman oikeudellista vastuuta aikaisemmista sitoumuksista ja vastuista. Joskus ostetaan esimerkiksi vain osa yrityksen laitteista tai tuotevalikoimasta.

Suunnitellessasi yrityskauppaa on tärkeää, että tarkistat huolellisesti yrityksen talouden, sitoumukset, liiketoimintasuunnitelman ja mahdolliset vastuut. Verkossa on hyödyllisiä tarkistuslistoja, joissa annetaan vinkkejä siitä, mistä ajatella ennen yrityksen ostamista. Yrityksen perusteellinen tarkastelu on ehdottoman välttämätöntä.

Yrityskauppojen rahoitus

Yrityskauppa voidaan rahoittaa esimerkiksi omilla säästöillä ja yksityisillä lainoilla. Yrittäjänä sinun tulisi kuitenkin olla tietoinen siitä, että yritysostoon tarkoitetut yksityiset lainat tarkoittavat, että sinun on sitten nostettava yritykseltä rahaa yksityisen lainan ja koron maksamiseksi. Tällainen laina edellyttää tiettyjä laskelmia erityisten verosääntöjen vuoksi, jotka on pidettävä mielessä. Yrityskauppaan tarkoitettu yksityinen laina voi siis olla riskialtis ja hankala. Toinen rahoitusvaihtoehto on muodostaa osakeyhtiö tai muu yhtiömuoto hankinnan loppuun saattamiseksi. Tällöin ostetusta yrityksestä tulee uuden yrityksesi tytäryhtiö.

Yrityskaupat edellyttävät usein yrityslainaa - KOMPAR

Yrityskauppa tarkoittaa usein, että sinun on käytettävä paljon rahaa. Syynä on se, että ostat vakiintuneen yrityksen sen sijaan, että aloitat upouuden yrityksen. Suurempi käteisrahoitus (puolet yrityksen arvosta) voidaan myös vaatia yrityskaupan toteuttamiseksi. Ennen kuin haet yrityslainaa yrityskauppaa varten on tärkeää, että käyt läpi kiinnostuksen kohteena olevan yritysen tarkasti. Luotonantajat arvioivat perusteellisesti yhtiön toiminnan ja sen arvon. Lisäksi sinä, joka suunnittelet yrityksen ostamista, et todellakaan halua kokea yllätyksiä, kuten velkoja ja muita mahdollisia asioita.

KOMPAR tekee yhteistyötä monen eri markkinoilla olevan lainanantajan kanssa. Autamme sinua tavoittamaan luotonantajat, jotka tarjoavat ja ovat erikoistuneet yrityslainoihin yritysostoissa. On suositeltavaa tehdä kattava vertailu tarjouksista ja ehdoista mahdollisimman monelta lainanantajalta. Ilmainen palvelumme toimii yhteistyössä pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa, jotka lainaa rahaa pienille ja keskisuurille yksittäisille yrityksille, osakeyhtiöille, kommandiittiyhtiöille ja kauppayhtiöille kaikilla toimialoilla. KOMPAR on jo auttanut yli 5000 erilaista yritystä ottamaan edullisia yrityslainoja erilaisiin tarkoituksiin ja tarpeisiin, kuten yritysostoihin. Kokeneet talousneuvonantajamme auttavat mielellään, jos sinulla on kysyttävää yrityskauppojen yrityslainoista yrityksesi ainutlaatuisen tilanteen ja tarpeiden yhteydessä.

138an Group AB ©2020