Mitä on yritysluotto?

Yritysluotto
21/7/2021

Koska jokainen yritys voi kokea takaiskuja sekä yrityksen perustamisen yhteydessä että perustamisen jälkeen, yritysluottoa saatetaan joskus tarvita. Monet eri asiat voivat johtaa pienen lisärahoituksen tarpeeseen: mahdollisuus laajentua uusille markkinoille, palkkaamaan enemmän henkilökuntaa, maksamaan palkkoja, ostamaan työkaluja, kehittämään uutta tekniikkaa tai laajentamaan yrityksen markkinointibudjettia.

Vertaa yrityslainoja täysin ilmaiseksi

Låna upp till 7 miljoner kronor

Vertaa monta pankki ja lainantarjoajaa

Parhaat ehdot useiden tarjousten kautta

Lainaa jopa 500,000 euroa

Nopea hakemus -lainaa jopa 24h sisällä

Vain yksi luottotietojen tarkistus

Kompar tarjoaa ilmaista neuvoa

Valitse paras yrityslaina

Valitse yristylaina, joka sopii parhaiten sinun yritykselle, riippuen siitä mikä on sinulle tärkeää. Onko se sitten korko prosentti, takaisinmaksu tai jokin muu.

Täytä hakemuksesi nyt

Mitä eroa on yrityslainan ja yritysluottojen välillä?

Yrityslainat ja yritysluotot sekoitetaan yleensä keskenään. Toisaalta ne ovat olemassa samasta syystä, eli rahoittamaan yrityksiä, kun yrityksen omat rahat eivät riitä.

Suurin ero on seuraava: yritysluotto on kuin myönnetty laina, jota voidaan käyttää vapaasti, kun tarvitset rahoitusta itsenäisenä ammatinharjoittajana. Jos yritysluottoa ei käytetä, sinun ei tarvitse maksaa mitään takaisin tai maksaa korkoa (on kuitenkin yleistä, että maksat palkkion, vaikka et käyttäisikään yritysluottoa). Kun tarvitset rahaa, voit käyttää luottosumman joko kokonaan tai osittain.

Yrityslainojen tapauksessa koko summa maksetaan kertakorvauksena tietyllä laina-ajalla, jolta sinun on maksettava laina takaisin. Tässä ei ole mahdollista käyttää vähän kerrallaan. Kuukausittaiset kustannukset riippuvat useista tekijöistä: korosta, laina-ajasta ja lainan määrästä. Lyhempi laina-aika johtaa matalampiin korkokustannuksiin, mutta tarkoittaa, että joudut maksamaan enemmän kuukausittain.

Miksi minun pitäisi käyttää yritysluottoa?

Yritysluotto soveltuu hyvin maksuvalmiuden parantamiseen, jotta yritys voi jatkaa liiketoimintansa kasvattamista. Hieman tarkemmin sanottuna se on eräänlainen lyhytaikainen laina, joka antaa itsenäiselle ammatinharjoittajalle vapauden käyttää niin paljon rahaa kuin tarvitsee ilman, että joutuu päättää summan määrää. Normaalisti yritykselle määritetään tietty raja, eli summa, johon asti voit mennä miinukselle pankkitililläsi, tai vaihtoehtoisesti se voidaan siirtää pankkitilillesi.

Mistä maksan, kun minulla on yritysluotto?

Yritysluotto sisältää yleensä kahdenlaisia kustannuksia itsenäiselle ammatinharjoittajalle. Ensimmäinen on korko, joka lasketaan käytetystä luoton summasta. Jos käytät suuren osan luotosta, maksat enemmän korkoa, kun taas jos käytät vähemmän luottoa, maksat myös vähemmän korkoa. Korkojen lisäksi joissakin tapauksissa saatat joutua maksamaan kiinteän maksun, jotta luotto tulee käytettäväksi. Siksi sinun on maksettava palkkio riippumatta siitä, käytätkö luottoa vai et.


Yrityslaina vaihtoehdot

Suomen markkinoilla on tällä hetkellä kahdentyyppisiä yrityslainoja yrityksille, jotka ovat samanlaisia, mutta pienillä eroilla. Yritysluottojen perinteisempää vaihtoehtoa tarjoavat yleensä pankit, jotka sidottu luotonhakijan pankkitiliin. Kuinka se toimii? Pankki antaa yritykselle tietyn rajan (määrän), jota sinulla on mahdollisuus käyttää. Jos yritystilisi saldo laskee 0:llaan, aloitat luoton käyttämisen ja voit mennä "miinukselle" enimmäismäärääsi saakka. Toisin sanoen, jos sinulla on 10 000 euron yritysluotto, voi tilisi näyttää miinus 10 000 euroa. Kun asiakkaasi sitten maksavat rahaa tilille, maksat automaattisesti takaisin yritysluottosi, ja pankkitililläsi oleva summa menee kohti nollaa. Maksat yleensä vain, kun käytät limiittiä, eli kun menet miinus puolelle tililläsi.

Toinen yritysluottotyyppi on hieman modernimpi vaihtoehto, jota tarjoavat rahoitusyhtiöt ja, joka ei ole sidottu yritystiliisi. Rahoitusyhtiö tarjoaa sinulle tietyn rajan eli summan, jonka voit lainata. Sitten valitset, milloin haluat siirtää rahat yrityksesi pankkitilille ja kuinka suuren osan rajastasta haluat käyttää. Rahoitusyhtiö lähettää sinulle joka kuukausi laskun, jotta maksat luoton korot ja poistot. Uusien luottojen saamiseen on aina mahdollisuus.


Yritysluoton edut

Yritysluoton tärkein etu on, että se ei yleensä maksa sinulle itsenäisenä ammatinharjoittajana mitään, jos et käytä sitä (palkkion lisäksi, joka on yleensä suhteellisen pieni tässä yhteydessä). Tapauksissa, joissa et tiedä kuinka paljon rahaa tarvitset lyhyeksi ajaksi, yritysluotto on hyvä vaihtoehto yrityslainalle, joka vaatii sinua päättämään tietystä summasta. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että monet yrityslainat voidaan maksaa takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkustannuksia.

Yritysluoton haitat

Yritysluoton kanssa piilee myös haittapuoli, koska on olemassa riski, että luulet yrittäjänä, että sinulla on enemmän rahaa kuin sinulla todellisuudessa on. Tämä voi johtaa siihen, että yritys elää vain luotolla. Yritysluotto toimii hyvin yrityksille, joilla on väliaikaisia likviditeettitarpeita, kun taas yrityslaina soveltuu paremmin yrityksille, jotka tarvitsevat pitkän aikavälin sijoituksen tai joilla on taloudellisia ongelmia, jotka on ratkaistava ajan myötä.

Yritysluottojen korot

Aivan kuten tavallisten yrityslainojen kohdalla, lainantarjoaja (tai pankki) määrittää yritysluoton koron. Tärkein tekijä, joka vaikuttaa yrityksen saamaan korkoon, on yrityksen riskiprofiili. Mitä suurempi riski on, että yritys ei pysty maksamaan takaisin luottoa, sitä korkeampi korko on.

Mitä lainantarjoaja tarkastelee arvioidessaan yrityksen riskiprofiilia? Nämä ovat viisi yleisintä tutkittua kysymystä:

  • Miltä yrityksen myynti, tulos ja kassavirta näyttävät?
  • Onko yrityslainalle mitään vakuuksia (kuten kiinteistöä tai koneita)?
  • Kuinka kauan yritys on ollut aktiivinen ja onko se riippuvainen kausimyynnistä, yksittäisestä asiakkaasta tai jopa toimittajista?
  • Onko yrityksellä aiemmin ollut perintätapausta tai velkaa lainvalvontaviranomaisen kanssa?
  • Miltä yrityksen liiketoimintamalli näyttää ja miltä kilpailu näyttää markkinoilla, joilla se toimii?

Edellä mainittujen tietojen perusteella lainantarjoaja arvioi riskin, että yritys ei pysty maksamaan takaisin luottoa, ja asettaa korot sen mukaisesti. Työskentelemällä jatkuvasti yrityksesi tulosten parantamiseksi voit itsenäisenä ammatinharjoittajana saada edullisemman yritysluottoluokituksen, koska luotonantaja arvioi yrityksesi vähemmän riskialttiiksi.

Uudet lainanottomahdollisuudet

Yrityslaina ja yritysluotto markkinoiden kasvaessa lainantarjoajia, lainatuotetyyppejä ja itsenäisten ammatinharjoittajien mahdollisuuksia rahoittaa toimintaansa on yhä enemmän. Nopea digitaalinen kehitys on tarkoittanut, että markkinat ovat kehittyneet nopeammin kuin kukaan olisi voinut kuvitellakaan. Tämän seurauksena on tavallista, että yritykset hakevat nykyään lainoja verkossa ja, että rahat ovat tilillä muutamien tuntien sisällä.

KOMPAR ja yritysluotto

Monien erilaisten lainatuotteiden joukosta ei ole aina helppoa löytää sopivinta, joka sopii parhaiten yrityksesi tarpeisiin. Komparin palvelun avulla voit verrata erilaisia yrityslainoja ja yritysluottoja täyttämällä hakemuksen muutamassa minuutissa ja saamalla vastauksia 24 tunnin sisällä. Autamme sinua löytämään oikeantyyppisen lainatuotteen, kun vertaamme useiden lainantarjoajien tarjouksia ja 24 tunnin kuluessa saatat saada jopa 500,000 euron lainan.

Tällä hetkellä meillä on 2 lainantarjoajaa, jotka tarjoavat yritysluottoja palvelumme kautta. Parasta yrityksellesi on verrata heidän tarjouksiaan yrityslainoihin ja valita sitten tarpeisiisi parhaiten sopiva vaihtoehto. Voit myös ottaa yhteyttä neuvonantajiimme, jos tarvitset apua tai neuvoa. Sinun tarvitsee vain hakea yrityslainaa / yritysluottoa täyttämällä tällä sivulla oleva lomake.

138an Group AB ©2020